Nykåret heltinde søger nyt forum til gallaindsamling

0
Lisbeth Johansen kunne ikke være til stede da hendes LittleBigHelp fik Søndags Heltindepris, den blev i stedet modtaget af LittleBigHelps fundraising & Event Manager, Rikke Schrøder, til venstre, overrakt af Stinne Bjerre, chefredaktør på Søndag.
Lisbeth Johansen kunne ikke være til stede da hendes LittleBigHelp fik Søndags Heltindepris, den blev i stedet modtaget af LittleBigHelps fundraising & Event Manager, Rikke Schrøder, til venstre, overrakt af Stinne Bjerre, chefredaktør på Søndag.

VELGØRENHED: Ugebladet Søndag giver Lisbeth Johansen sin første Heltindepris. Den tidligere hotelsalgschef gør kæmpe forskel for forarmede børn i indisk slum. Hun har i fem år samlet ind navnlig ved en årlig galla, som Hilton Copenhagen Airport hidtil været vært for – men som det 5-sjernede hotel nu har droppet.

Hilton Copenhagen Airport, ejet af Københavns Lufthavn, går tilbage i sin sociale profil. Hotellet har droppet sin traditionsrige årlige fest for rejsebranchen – og vil ikke mere være vært for LittleBigHelps årlige gallaindsamling for fattige indiske børn.

Her har Lisbeth Johansens årlige galla sidst på året indsamlet stadig større beløb til fordel for udsatte børn i den indiske slum. Sidste år kom der over en million kr. i hus ved gallaen, der igen havde Jes Dorph-Petersen som konferencier.

LittleBigHelp vil stadig have gallaindsamling i år og søger nu interesserede partnere; de kan henvende sig til Lisbeth Johansen på e-mail: lj@littlebighelp.com eller til LittleBigHelps fundraising & Event Manager, Rikke Schrøder, via: rs@littlebighelp.com

Men selv om Hilton Copenhagen Airport har droppet LittleBigHelp, støtter andre projektet. Forleden offentliggjorde ugebladet Søndag Lisbeth Johansen som vinder af bladets Heltindepris.

Prisen gik til Lisbeth Johansen, som for fem år siden stiftede LittleBigHelp, der dagligt hjælper 500 indiske kvinder og børn til at få et nyt og bedre liv.

For syv år siden forlod Hobro-pigen Lisbeth Johansen jobbet i London som salgschef for en international hotelkæde for at følge drøm om at hjælpe indiske kvinder og gadebørn.

I 2010 etablerede hun LittleBigHelp, der hver dag kæmper for at redde hjælpeløse børn og kvinder i Indien fra et forfærdeligt liv på gaden med misbrug, vold og sult. LittleBigHelps mange projekter inkluderer en skole i et slumområde, to børnehjem og et center, hvor kvinder bliver informeret om basale menneskelige rettigheder og f.eks. lærer at sy, så de har større chance for at klare sig selv.

Det var lysten til at give de mest sårbare mennesker en ny mulighed i livet, som fik Lisbeth Johansen til at skifte sine trygge rammer ud med de beskedne kår i Indien.

”Mens jeg arbejdede i London var jeg på rejse til Indien, hvor jeg fik øjnene op for de mange sårbare mennesker. Muligheden for at hjælpe folk til at få en ny start på livet kunne jeg ikke modstå, og jeg har aldrig fortrudt mit valg om at vinke farvel til min karriere i London. Jeg kan se, at vores arbejde gør en forskel,” siger Lisbeth Johansen.

”Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er for at modtage Søndags Heltindepris, jeg er taknemmelig for og ydmyg over, at mit projekt bliver hyldet. Det er endnu en motivation til at fortsætte vores arbejde her i Indien.”

Det er første gang, at ugebladet Søndag uddeler sin Heltindepris. Finalefeltet blev udvalgt af en dommerkomité bestående af Mimi Jacobsen, Lisbeth Zornig, Hanne Reintoft og Stinne Bjerre, mens det er danskerne, der suverænt har bestemt, hvem der skulle kåres som årets heltinde. Det eneste krav til årets heltinde er, at hendes frivillige indsats skal give enkeltpersoner eller grupper øget omsorg og velfærd samt være med til at løse nogle af tidens velfærdsproblemer.

“Rigtig mange kvinder yder en stor frivillig indsats. Det er vigtigt for Søndag at hædre dem, og jeg vil ønske Lisbeth Johansen stort tillykke med titlen som årets heltinde. Hun udfører frivilligt arbejde af en karakter, man kun kan blive inspireret af,” siger Stinne Bjerre, chefredaktør på Søndag.

Som modtager af Søndags Heltindepris modtager Lisbeth Johansen 25.000 kr. til LittleBigHelp.

Læs mere om Lisbeth Johansen og LittleBigHelp på littlebighelp.com.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz