Nyt eksotisk medlem i Antor Danmark

Arubas hovedstad, Oranjestad (foto: Spies)

Arubas hovedstad, Oranjestad (foto: Spies)

Turistkontoret for Aruba, en hollandsk ø i Caribien, har meldt sig ind i foreningen i Danmark for udenlandske turistkontorer. Antor, der næste uge holder arrangement, har dog også sagt farvel til et medlem.

Måske fordi Spies den kommende vintersæson tilbyder de første flyvninger fra Danmark til Aruba, har øens turistkontor i Stockholm nu meldt sig ind i Antor Danmark. Omvendt har turistforeningen måtte sige farvel til Californien som medlem.

Spies-koncernens flyselskab, Thomas Cook Airlines, flyver hver 14. dag fra 3. december til 11. marts mellem Københavns Lufthavn og Aruba. Spies har i mange år tilbudt destinationen fra Sverige. Spies forventer ca. 1.000 danske gæster til Aruba, der kan bruges som alternativ for de rejsende, som f.eks. har været mange gange i Thailand.

Aruba på 179 kvadratkilometer ligger blot 30 km. fra Venezuelas kyst. Den har i mange hundrede år været en af Hollands besiddelser i Caribien – sammen med øerne Curacao og Sint Maarten. Aruba, hvis hovedstad er Oranjestad, har lidt over 100.000 indbyggere. Øen har året igennem temperaturer mellem 20 og 30 grader.

Med tilgangen af Aruba, og tabet af Californien, har Antor Danmark fortsat 19 medlemmer, oplyser Antor Danmarks formand, Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef for Portugals turistråd i Danmark, til standby.dk

Antor er en forkortelse for Association of National Tourist Office Representatives.

”Vi er et samarbejdsforum, hvor medlemmerne bl.a. udveksler erfaringer om markedsføring af turisme på det danske marked,” siger Stig Kaspersen.

Det er efterhånden begrænset, hvor mange lande der har egne turistkontorer i Danmark. Antor (som også findes i mange andre lande) har i Danmark disse medlemmer per 1. august: Aruba, Flandern (Bruxelles), Frankrig, Holland, Island, Israel, Italien, Kroatien, Norge, Portugal, Serbien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Thailand, Trinidad & Tobago, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Onsdag i næste uge kommer den årlige Antor-event, hvor også rejsearrangører og rejsejournalister er indbudt til kanotur på Mølleåen ved Lyngby, herunder frokost, fra kl. 10-15.30. Der er foreløbig 60 tilmeldte, heraf fra 13 af Antor Danmarks 19 medlemmer.

Skulle der være interesse for at deltage kan der skrives til: Christine.aby@atout-france.fr – som kan svare på, om der er flere pladser.

Husk at oplyse om mobilnummer, der skal bruges, hvis arrangementet bliver aflyst pga. dårligt vejr.

Det koster i øvrigt 3.000 kr. om året at være medlem af Antor Danmark.