Nyt fiktivt rejsebureau joker om hellig krig-rejser

Jihad RejserREJSEBUREAUER: ”Det må være en politisk joke,” lyder vurdering af nyt dansk ”rejsebureau”, som tilbyder jihad-rejser. ”Ejeren” af jihadrejser.dk bor officielt på hotel på Cuba.

Sidst i januar blev jihadrejser.dk oprettet, men ”rejsebureauet” er næppe mere end en politisk joke – og en kommentar til de danskere af formentlig anden etnisk herkomst, som rejser til f.eks. borgerkrigen i Syrien. Ordet ”Jihad” bruges som betegnelse for ”hellig krig,” men betyder reelt, “at arbejde hårdt.”

Ifølge rejsebrancheanalytiker Ole Egholms undersøgelse ejes jihadrejser.dk af en ”Alejandro Oleg” med adresse på det eksisterende Hotel Nacional de Cuba i Cubas hovedstad, Havana, ”men han er nok et skalkeskjul for en fiktiv bagmand,” siger Ole Egholm til standby.dk

Samme holdning – at jihadrejser.dk er en politisk joke – kommer fra Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør, Lars Thykier.

F.eks. tilbyder jihadrejser.dk: ”Sabel til halshugning og en AK-47-riffel” for nærmere definerede priser. På sin aktive hjemmeside skriver jihadrejser.dk, at ”Jihad Rejser er branchens første udbyder af rejsepakker til jihadister…”

”Rejsebureau” Jihadrejser.dk skriver videre at det startede i januar 2014 efter en PET-rapport, der fastslog, at 90 jihadister var rejst fra Danmark til Syrien for at deltage i den hellige pligt, hvoraf 11 af dem ifølge PET er blevet martyrer…

”I den forbindelse blev justitsminister Karen Hækkerup af DR spurgt, hvad man kan gøre for at begrænse antallet, hun svarede: ”Vi kan ikke forhindre folk i at rejse, fordi der er fri bevægelighed.”

Videre står der på jihadrejser.dk’s sparsomme hjemmeside: ”Da vi hørte justitsministerens velsignede ord, tænkte vi kommercielt og, sammenholdt med tallene fra PET, var det tydeligt for os, at der nu var et hul i det ellers totalt udfyldte rejsemarked, som vi kunne dække: Skandinaviens første rejseselskab for jihadister.”