Nyt forslag skaber større sikkerhed for flyrejsende

Lars Thykier.

Lars Thykier.

REJSEBUREAUER: Uden at der var opnået enighed, fremsatte Erhvervsministeren forslag til revision af Rejsegarantifondsloven. Lovforslaget blev udsat for kraftig kritik fra en række af Folketingets partier ved førstebehandlingen.

På baggrund af den kraftige kritik af lovforslaget, foreslog Rejsegarantifondens bestyrelse at udarbejde en kompromisløsning, der i modsætning til det fremsatte lovforslag vil give en reel forbrugerbeskyttelse uden at belaste erhvervslivet.

Forslaget er nu mundet ud i en ny revision af Rejsegarantifondsloven, som støttes af alle de involverede interessenter: regeringen, forbrugerne, flyselskaberne og rejsebureauerne.

”Det nye forslag er en klar forbedring af den ubrugelige ordning, som den daværende regering indførte i 2009 efter Sterling Airways’ konkurs, og som kun et par procent af de rejsende fra danske lufthavne hidtil har benyttet sig af,” siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Det nye lovforslag vil, hvis det gennemføres i den fremsatte form, dække alle flyrejsende på flyafgang fra en dansk lufthavn, uanset om de har købt deres billet direkte hos flyselskabet eller via et rejsebureau. Hjemtransport fra udlandet i tilfælde af flyselskabets konkurs vil også blive dækket.

”Vi er glade for at have fået afklaring på, hvornår en rejsende får sine penge tilbage, hvis et flyselskab går konkurs,” siger Lars Thykier.