Nyt initiativ for cruiseguider i Aalborg

De tre hovedpersoner ved indgåelse af samarbejdsaftalen på Viking Star. Fra venstre: Lars Bech, cruise manager hos VisitAalborg, Malene Sønderskov Jürs, uddannelsesleder på Aalborg Handelsskole og Poul Søe Jeppesen, direktør for Aalborg Handelsskole.

Over 35 krydstogtskibe med mere end 30.000 gæster vil i år besøge Aalborg. Det skyldes bl.a. den professionelle modtagelse, som VisitAalborg og Aalborg Havn har etableret.

Især uddannelsen af CruiseGuider har spillet en afgørende rolle i forbindelse med at skabe den perfekte gæsteoplevelse for de mange krydstogtsgæster, der lægger vejen forbi Aalborg.

VisitAalborg har i dag mere end 50 certificerede guider. Alle har bestået uddannelsen som Aalborgs CruiseGuide og syv guider er til daglig undervisere på Aalborg Handelsskole. Sammen med VisitAalborg har Aalborg Handelsskole indgået et samarbejde, der giver de syv undervisere mulighed for undervisningsfrihed de dage, hvor de skal fungere som CruiseGuider.

Uddannelsesleder på Aalborg Handelsskole Malene Sønderskov Jürs har været med til at etablere samarbejdet: ”De undervisere, der arbejder som cruiseguider, kommer tilbage fra deres guideture med en helt ny energi og et fantastisk humør. Det, at sprogunderviserne kan vise Aalborg frem samtidig med, at de bruger deres sprog på en ny måde og oplever kulturen hos de mange forskellige cruisegæster, er meget givende”.

Også VisitAalborgs cruise manager Lars Bech er stolt over resultaterne: ”VisitAalborg har et engageret og motiveret korps af CruiseGuider, der virkelig brænder for at formidle alle de gode historier og oplevelser. Jeg er især glad for den velvilje og de positive synergier, som vores samarbejde med Aalborg Handelsskole har skabt”.

I de kommende år forventes yderligere behov for cruiseguider, da endnu flere anløb og gæster vil besøge Aalborg og Nordjylland fra vandsiden.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.