Nyt teknologisk isenkram har forbedret arbejdsgangen på firestjernede Copenhagen Admiral Hotel ved Københavns Havn. PR-foto.

Nyt IT-hotelsystem skal øge værelsesindtægten

Danmarks dyreste hotel, Copenhagen Admiral Hotel, har investeret i Infor Hospitality Management Solution, en cloud-baseret løsning, der skal øge gæsteoplevelse og frigøre tid hos medarbejderne.

Hotellets nye system gik live i slutningen af sidste år og i år udvides IT-løsningen til at omfatte et revenue management-system, der også er udviklet af den internationale IT-virksomhed Infor.

I en pressemeddelelse fra Copenhagen Admiral Hotel, der har 366 værelser, står der, at hotellet stod over for operationelle begrænsninger på grund af et ældre hotelsystem med blandt andet dårlige og utidssvarende integrationsmuligheder.

Derfor investerede man i Infor HMS (Hospitality Management Solution), som dels kan forbindes med tredjeparts-systemer og dels har en række funktioner, som inkluderer digital registrering for hotelgæsterne, selvbetjeningsmuligheder i forbindelse med reservation for virksomheder og bedre arbejdsgange for hotellets medarbejdere, står der i pressemeddelelsen.

Mange fordele
Jens Christensen, driftsdirektør på Copenhagen Admiral Hotel, ser allerede positive resultater med det nye PMS-system: ”Det nye system med optimeret integration har bidraget til en række forbedringer for vores gæster. De kan nu checke ind på standere i lobbyen eller via deres mobiltelefoner, hvilket er med til at lette check-in og samtidig frigør tid for vores medarbejdere i fronten.

Det har også gjort det muligt for os at forbedre reservationsmulighederne for vores erhvervskunder og integrationen med vores gæstekommunikationssystem har været en væsentlig del af vores svar på pandemien. Andre steder, bag scenen, har vi allerede opnået tidsbesparelser. For eksempel i housekeeping, som med det nye system får liveopdateringer, der viser dem, hvornår værelserne er klar til rengøring,” siger Jens Christensen.

I øvrigt var Comwell Hotels for to år siden første danske hotelkæde til at få installeret et tilsvarende system.

Danmarks dyreste hotel
Copenhagen Admiral Hotel har siden 2019 været ejet af svenske Midstar Hotels, som har 26 hoteller i Norden heraf fire i Danmark, blandt andet Marienlyst Strandhotel ved Helsingør.

Hotellet blev købt af den svenske kapitalfond Midstar Hotels. Prisen blev ikke oplyst, men velunderrettede kilder anslog overfor STANDBY.dk, at prisen formentlig var mellem 1,4 og to milliarder kroner. Holder tallet, er det den højeste pris, der er betalt for et dansk hotel.

Relaterede artikler:

”Den største IT-sikkerhedsrisiko sidder i direktionen”

Dansk luksushotel henter ny direktør hos konkurrent

Dansk hotel menes solgt for rekordhøjt milliardbeløb