Nyt langrutefly til SAS er landet

0
SAS første Airbus A330 Enhanced, Tore Viking, landede i går i Københavns Lufthavn direkte fra flyfabrikken i Toulouse. Foto: SAS.
SAS første Airbus A330 Enhanced, Tore Viking, landede i går i Københavns Lufthavn direkte fra flyfabrikken i Toulouse. Foto: SAS.

FLYSELSKABER: I går landede SAS første af fire fabriksnye Airbus A330 Enhanced langrutefly i Københavns Lufthavn. De kommende dage skal det resterende papirarbejde ordnes med myndighederne, inden det mandag forventes at flyve første ruteflyvning.

LN-RKR landede i går eftermiddag i København – det er første af de fly, SAS skal bruge på langruterne. Fra 2018-22 får SAS også otte Airbus A350 langrutefly.

SAS skulle i starten af denne måned have taget det første af de fire Airbus A330 Enhanced i brug – med premiere på den nye rute fra Stockholm til Hong Kong. Men flyet er forsinket, så SAS må i starten bruge en ældre A340 på ruten.

SAS oplyste forleden, at forsinkelsen af den nye A330 skyldtes, at nogle myndighedsgodkendelser ikke var færdiggjort. SAS anden A330E kommer til oktober, mens de to sidste lander hos SAS næste år i januar/februar og til maj.

A330E skal bl.a. bruges på SAS’ kommende langrute fra Stockholm til Los Angeles, der åbner næste forår. Fra næste efterår starter ny USA-rute med fire fly om ugen i vintersæsonen fra Oslo til Miami samt tre ugentlige fly fra København til Miami.

SAS langruter har ca. 30 pct. af selskabets passagerer. 80 pct. af rejsende på business class rejser alene og den nye kabineindretning betyder bl.a., at SAS omsider får rigtige fladsenge på business class.

Otte Airbus A350 indgår i SAS flyflåde fra 2018 Dermed øger de selskabets sæder på langruterne med 20 pct.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz