Nyt og anderledes rejsebureau

René Andersen.

Ejer af Travelbiz og tidligere adm. direktør for MyPlanet og Quark Expeditions, René Andersen, er igen aktiv på det danske rejsemarked. Han har netop lanceret et nyt online rejsebureau under navnet Mountain Adventures.

”Det er et supplement til min konsulentvirksomhed og en kommerciel legeplads, hvor jeg får mulighed for at afprøve nye forretningsmodeller. Mountain Adventures udbyder aktive rejser, men kun som landarrangementer via hjemmesiden. Kunderne skal selv booke fly enten på websitet eller direkte hos flyselskaberne. Vi ønsker ikke at sælge fly, men kunderne er stadig dækket af Rejsegarantifonden,” siger René Andersen.

”Selv om mange flyselskaber har tæt samarbejde med rejsebureauer, vil de helst have kunden til at booke direkte på flyselskabets website. Herved sparer flyselskabet provision til rejsebureauet og øger indtjeningen. I stedet for høj provision, er det måske mere interessant for flyselskabet at få en bannerannonce på rejsebureauets hjemmeside og en direkte henvisning via et link fra det enkelte rejseprodukt til flyselskabets bookingmaskine. Det er billigere for flyselskabet, og vi har ikke løntunge medarbejdere til at sidde og booke fly,” konstaterer René Andersen. ”Jeg har set modellen fungere med succes i Nordamerika, og nu vil jeg gerne prøve den af herhjemme”.

”Vi har ikke noget kontor og virksomheden lever kun på nettet. Produkterne kan kun bestilles online – til gengæld får kunderne en grundig skriftlig information når de bestiller,” siger René Andersen.

”Mountain Adventures har ingen fastansatte, men kun projektansatte medarbejdere, hyret på opgavebestemte kontrakter. De arbejder hjemmefra og kan selv styre deres tid, blot de leverer til deadline.”

”Denne model giver fleksibilitet og lave omkostninger. Alle systemer er webbaserede, og tilgængelige fra computere med internetadgang.”

”Nu bliver det spændende at se, om det er en bæredygtig forretningsmodel, men jeg vil helt sikkert drage en masse erfaringer, som jeg kan bruge i mit konsulentarbejde,” Slutter René Andersen.