Nyt partnerskab om Digitalt TurismeDanmark

pc-på-ferieFlere års samarbejde om det digitale turisme-Danmark forsegles nu med stiftelsen af det nationale partnerskab Det Digitale Turisme Danmark.

Gennem to år har Dansk Turismefremme i samarbejde med VisitDenmark, Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Destinationer arbejdet på at sikre og videreudvikle dataindholdet i dansk turismes fælles database, GuideDanmark, en unik database med over 30.000 danske turismeprodukter.

Med regeringens anbefalinger til dansk turisme blev resultaterne af dette forarbejde stadfæstet med anbefaling af etablering af et partnerskab, der skal sikre digital turistinformation i international topklasse, oplyser Dansk Turistfremme.

Grundtanken bag partnerskabet er at eje, drive og viderudvikle GuideDanmark databasen. En database der gennem mange år er opbygget af de danske turistorganisationer men tidligere drevet af VisitDenmark.

”De lokale organisationer får nu i langt højere grad ejerskab, indflydelse og fri adgang til deres egen data ved at blive medlem af foreningen Det Digitale Turisme Danmark,” siger Dansk Turismefremmes bestyrelsesformand, Anne-Mette Knattrup, og tilføjer: ”Det er bl.a. vores opgave at sikre en gennemsigtig prisstruktur, så de lokale bidragsydere til GuideDanmark ikke skal overveje de økonomiske konsekvenser i forbindelse med udvikling af nye digitale projekter.”

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.