Nyt projekt skal løfte kystturismen

hvide-sande-strand-danmark-turismeTURISME: Danmarks kystturisme skal forbedres, og derfor modtager flere kommuner næste år tre millioner kr. til turistudvikling.

Fire destinationer i Danmark vil næste år modtage tre millioner kr. til udelukkende at fokusere på udviklingen af turismen i områderne.

Det er bl.a. Ringkøbing-Skjern og Varde Kommune, der netop er udnævnt til Danmarks vigtigste kystturisme-destination, som på tværs af kommunerne skal arbejde for projektet.

Turistdirektør i Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper, ser frem til det kommende samarbejde med Varde Kommune: ”Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner er tilsammen den suverænt største kystferiedestination i Danmark, og jeg ser frem til et vækstskabende samarbejde,” siger han.

Ringkøbing-Skjern Kommune er desuden Danmarks 4. største turistkommune målt i turismeskabt omsætning med store ferieområder som Søndervig og Hvide Sande.

Projektets formål er at lokke flere turister til kystdestinationerne og derudover skabe vækst i de kommuner, der er valgt til projektet.

”Vi er meget glade for nu at kunne igangsætte et antal destinationsudviklingsprojekter. Destinationsudvikling er langsigtet og kræver et langt sejt træk,” siger Henrik Höhrmann, som er formand for Dansk Kyst- og Naturturisme til tvmidtvest.dk.

Med i projektet er også Jammerbugt, Hjørring, Bornholm og Sydsjælland/møn.