Nyt samarbejde om mødebookinger

Rasmus Teilmann, til venstre, fra Info-Connect etablerer sammen med Christian Guldager fra Kursuslex Danmarks største bookingsite for møder og konferencer.

Rasmus Teilmann, til venstre, fra Info-Connect etablerer sammen med Christian Guldager fra Kursuslex Danmarks største bookingsite for møder og konferencer.

To store aktører i mødebranchen går sammen om at skabe Danmarks største bookingsite for møder og konferencer – Konference.dk; deres honorar er 10 pct. af prisen.

Danske virksomheder og organisationer holder hvert år møder og konferencer for over 17 mia. kr. i Danmark. Nu bliver det hurtigere at finde og booke de bedst egnede faciliteter til møder og konferencer over hele landet.

Kursuslex og Info-Connect er gået sammen om at skabe Danmarks største online- bookingsystem til møder og konferencer. Kursuslex har i årtier udgivet håndbøger og magasiner ligesom det har hjemmeside for mødeplanlæggere samt står bag Møde & Eventmessen i Forum. Info-Connect har i over 15 år leveret IT-løsninger til hotel- og konferencemarkedet i Skandinavien.

Nu lancerer de to parter sammen et nyt bookingsystem til møder og konferencer. Systemet – Konference.dk – bliver fra oktober en del af Kursuslex.dk

”Med det nye bookingsystem kan mødeplanlæggere hurtigt og effektivt tage stilling til, hvor de skal holde deres næste arrangement,” siger Christian Guldager, adm. direktør i Kursuslex.

På konference.dk kan mødeplanlæggere definere kravene til et arrangement og spørge tilsluttede møde- og konferencesteder, om de har ledig kapacitet.

I første omgang kan man søge og booke blandt de over 200 møde- og konferencecentre, som i dag er repræsenteret på Kursuslex.dk – fra årsskiftet forventes over 500 udbydere at være i bookingsystemet.

Mødestederne skal betale 10 procent i provision for de arrangementer, de får via det nye bookingsystem på konference.dk

”Vi har en provision langt under niveauet hos eksempelvis de store bookingsites på hotelområdet,” siger Christian Guldager.

Ifølge VisitDenmarks 2012-undersøgelse, Mødeindustriens økonomiske betydning i Danmark, holdes årligt over ca. 188.000 møder, konferencer, kongresser mv. i Danmark med 6,9 mio. deltagere. Mødemarkedet har en omsætning på 20,8 mia. kr. om året, heraf 17,3 milliarder kr. fra danske virksomheder og organisationer.