Med base på Rhodos iværksætter TUI nu projekt til at øge turismens fokus på bæredygtighed. Ikke kun i Grækenland, men på verdensplan. Arkivfoto fra Rhodos: TUI.

Nyt TUI-center skal udvikle bæredygtig turisme

TUI og den græske regering vil skabe center for udvikling af bæredygtig turisme. ”The Rhodes Co-Lab” baseres på udveksling – ikke kun med den lokale turisme, men med branchen som helhed.

Den store rejsearrangør TUI, den græske regering og den lokale regering i Den Sydægæiske Region, lancerer nu et projekt, der skal gøre Rhodos til et internationalt epicenter for udvikling af bæredygtige ferierejser og feriedestinationer.

Det skriver TUI i en pressemeddelelse. TUI er i Danmark tredjestørste arrangør af charterrejser, kun overgået af Spies og Apollo Rejser.

TUI’s nye græske samarbejde blev præsenteret forleden af Fritz Joussen, koncernchef for TUI Group, samt den græske turistminister, Vassilis Kikilias, og George Chatzimarkos, guvernør for den sydægæiske region med blandt andet Rhodos.

Samarbejdet mellem TUI og de græske myndigheder kaldes ”The Rhodes Co-Lab.” Det vil bestå af et samarbejde med den lokale græske turistindustri og internationale partnere. De skal finde løsninger og udvikle og implementere dem på Rhodos.

Derudover kommer der på Rhodos en tænketank, der skal samle internationale eksperter og styrke og videreudvikle bæredygtighedstransformationen af turismesektoren, hedder det i en pressemeddelelse fra TUI.

Projektet er en del af TUI’s langsigtede bæredygtighedsdagsorden.

Skal tage rejsebranchen ind i fremtiden
”Vi er meget glade for samarbejdet med den græske regering og Rhodos. Dette initiativ kan drive den bæredygtige udvikling af vores industri med at indsamle viden, drive innovation og tage rejsebranchen ind i fremtiden. Det er tanken, at hele turistindustrien på verdensplan vil kunne nyde godt af dette,” siger Jessica Enbacka, administrerende direktør for TUI Nordic.

Partnerne i TUI’s nye græske udspil skal blandt andet opfylde FN’s mål for bæredygtig udvikling, Paris-aftalen og EU’s mål om at være klimaneutral i 2050, oplyser TUI.

Fritz Joussen, koncernchefen for hele TUI Group, siger i pressemeddelelsen: ”Turisme har mange positive effekter. Turismen bidrager til investeringer og styrker økonomien lokalt. Uden turisme er der ikke grundlag for økonomisk fremgang på disse destinationer.

“The Rhodes Co-Lab” skal fungere som laboratorium for fremtidens bæredygtige turisme og styrke og videreudvikle disse effekter. Det vil skabe rollemodeller og skabeloner til andre steder i verden. Vi inviterer alle i turistindustrien til at mødes og bidrage med idéer og innovationer,” siger Fritz Joussen.

Relaterede artikler:

TUI Group ser positive tegn trods nyt milliardtab

Charterarrangører genvinder noget af det tabte

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme