Øget pres på De Kanariske Øer

La Palma er en af de kanarieøer, der skulle tage noget af presset fra Gran Canaria og Tenerife. Men nu vokser efterspørgslen også på denne ø.

Der er et enormt pres på De Kanariske Øer fra hele Europa. Der er ganske enkelt ikke senge nok til alle de turister, der gerne vil besøge de populære øer, og det bliver kun ‘værre’ de kommende måneder.

”Efterspørgslen er enorm fra hele verden – her er det danske marked jo blot en dråbe i havet. Der er ikke hotelsenge nok til alle de turister, der gerne vil holde ferie her. Vi forsøger at skaffe flere – men de, der er tilbage, ligger enten dårligt eller koster spidsen af en jetjager”, siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours.

De største destinationer er uden sammenligning Gran Canaria og Tenerife, men den øgede efterspørgsel gælder også Fuerteventura og Lanzarote, samt den mere ukendte La Palma. Sidstnævnte var en nyhed for to år siden – netop for at tage presset væk fra de andre øer.

Den stigende efterspørgsel og de manglende senge er ikke en ny tendens, men noget, der har taget fart de seneste år.

”Vi mærkede det allerede sidste år og troede, vi havde nået toppen, men det må vi bare indrømme, ikke er sket. Tendensen fortsætter og presset vokser, primært pga. den korte flyvetid og ikke mindst trygheden, der er på De Kanariske Øer”, siger Stig Elling, rejseambassadør i Bravo Tours.

”Men vi er ikke dem, der har det værst. Vi har gode samarbejdspartnere og hoteller, der hjælper os og årelange kontrakter og venskaber, der gør, at vi har mange hoteller. Men har man kun købt en flybillet, er det virkelig svært at finde et hotel. Charterarrangører fra hele verden har ganske enkelt taget dem”, siger Peder Hornshøj.

De to chartereksperter råder danskerne til at bestille hurtigt, hvis de vil have en seng at sove i på De Kanariske Øer de næste måneder.

De fleste har besøgt Kanarieøerne

Stærk vækst til Kanarieøerne

La Palma overgår Tenerife