Stena Gothica, en RoPax-færge til primært lastbiler, men også personbiler samt 186 passagerer, skal være med til at betjene den nye Stena Line-rute mellem Sverige og Finland. PR-foto: Stena Line.

Østersøen får ny fragt- og passagerfærgerute

Det svenske rederi Stena Line vil være stærkere i Østersøen og åbner til februar ny fragt- og passagerrute mellem Sverige og Finland. Stena har også to ruter fra Sverige til Danmark.

Fragt i form af lastbiler har hovedfokus når Stena Line til februar åbner ny færgerute mellem Sverige og Finland – der sejles på 13 timer mellem Nynäshamn, der ligger 60 kilometer syd for Stockholm, til havnebyen Hanko i det sydlige Finland, små 150 kilometer fra Helsinki.

Den nye rute er næste skridt i Stena Lines ambition om at styrke sin position i Østersøen, hvor Stena blandt andet konkurrerer med danske DFDS.

Stena Line skriver i pressemeddelelse, at den nye forbindelse indvies til februar med én færge, til maj følger endnu en færge, således at der kan blive daglig afgang i begge retninger mellem Nynäshamn og Hanko.

Den kommende rute skal betjenes af RoPax-fragtfærger og skibene Urd og Stena Gothica, der har en kapacitet på 1.600 lanemeter til køretøjer og plads til 186 passagerer.

Styrker vores position i Østersøen
Niclas Mårtensson, koncernchef for Stena Line, siger i pressemeddelelsen:

“Med vores kommende nye daglige rute mellem Hanko og Nynäshamn udvider og styrker vi kraftigt vores position i Østersøen. I takt med, at vores kundetal vokser, investerer vi i ny service for at imødekomme vores fragtkunders stigende efterspørgsel efter transport i Østersøen og andre steder. Ved at udvide vores netværk til Finland forbedrer og udvider vi yderligere det mest omfattende, effektive og integrerede færgenetværk i Nordeuropa.”

Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi. Det råder over 37 skibe, der betjener 17 færgeruter i Nordeuropa.

I Danmark sejler Stena Line på ruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad. Stena Line er en del af Stena-koncernen, der har omkring 15.700 medarbejdere og en årlig omsætning på 37 milliarder svenske kroner, oplyser rederiet.

Relaterede artikler:

DFDS tabte igen på passagerområdet

Her er Danmarks mest populære gratis færgeruter

”Næste års danske krydstogtsæson ser fornuftig ud”