OK til salg af flyselskab

1

brasilien, rioLUFTFART: Portugals regering giver grønt lys for salg af Star Alliance-medlemmet TAP Air Portugal. Selskabet har netop bestilt 53 nye Airbus-fly – og ser stadig større efterspørgsel på bl.a. ruten til Rio de Janeiro.

Den portugisiske stat ejer 61 pct. af tabsgivende TAP Air Portugal – og har klart fået at vide fra EU, at mere statsstøtte ikke kan komme på tale.

Portugal vil sælge sin del af TAP til et amerikansk-brasiliansk konsortium, der i første omgang vil indskyde 150 mio. euro og næste år andre 120 mio. euro. TAP har en gæld over en milliard euro.

Det socialistiske parti i Portugal er imod salget af landets flyselskab – og vil forhindre det, hvis det atter får regeringsmagten.

TAP har netop underskrevet bestilling af 53 nye Airbus, 14 A330-900neo til langruterne til bl.a. Latinamerika og Afrika samt 15 A320neo og 24 A321neo (neo står for New Engine Option).

TAP kan glæde sig over øget salg af flybilletter til et af sine største oversøiske markeder, den tidligere portugisiske koloni, Brasilien. Det skyldes ikke mindst at den brasilianske valuta siden januar i år er devalueret med omkring 40 pct.. Det gør det billigere at være rejsende i Brasilien, og hotel- samt udflugtspriser nedsættes løbende, oplyser TAP. Ifølge incoming-bureauerne i Brasilien er deres tariffer faldet ca. 50 pct. i år.

I Rio de Janeiro anbefaler TAP bl.a. togturen på 16 minutter gennem tæt regnskov til toppen af Corcovado Bjerget med Kristus-statuen i 700 meters højde og en fantastisk udsigt over Rio de Janeiro.

TAP Portugal har 14 ugentlige afgange alene til Rio. Rejsetiden er fra København med mellemlanding i Lissabon blot 16 timer, oplyser flyselskabet.

I alt flyver TAP 82 afgange om ugen fra Lissabon til sine 12 destinationer i Brasilien: Belém, Belo Horizonte, Brasília, Campinas, Fortaleza, Manaus Natal, Recife, Salvador, Rio de Janeiro, São Paulo og Porto Alegre.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "OK til salg af flyselskab"

Notify of
avatar
Claus Andersen

Socialist partiet væltede den borgelige mindretals regering i sidste uge og har stoppet privatieringen, så jeres artikel holder ikke vand længere.
Deres første aktion efter at have væltet den borgerlige regering var at stoppe privatiserinegn af TAP.
Der kan sagtens blive nyvalg meget snart, som kan ændre tingene, men som det ser ud nu bliver TAP ikke solgt.
Jeg sidder iøvrigt i Portugal og skriver det her og følger med på de portugisike nyheder (jeg taler portugisisk).

wpDiscuz