OK til smartphones på fly

smartphone-800x574

Foto: http://www.japanexperterna.se

Den europæiske myndighed for flysikkerhed lemper regler for smartphones og tablet-computere under hele flyvningen. Dermed er det i princippet tilladt at ævle i mobilen under næsten hele flyvningen. Flyselskaberne har dog det sidste ord – og amerikanske politikere advarer mod at give los.

European Aviation Safety Agency (EASA) tillod i fredags brug af f.eks. smartphones og tablet-computere under hele flyvningen. Hidtil har kravet fra EASA været, at flypassagerer skulle holde deres anordninger på ”air mode” så apparaterne ikke udsender radiosignaler, der kunne genere flyets instrumenter.

Men nu tillader EU-kommissionen brug af 3G og 4G kommunikation. Dermed kan indehaverne surfe på internettet, sende e-mails og i princippet også tale i mobiltelefon, blot flyet er i en højde på 3.000 meter.

Det er stadig op til flyselskaberne, om de vil tillade at dets rejsende taler i mobiltelefon under flyvningen.

Formentlig vil alle flyselskaber afvise mobilsnak under flyvningen – med mindre de har en ”telefonboks” på flyet.

”Hensynet til passagernes oplevelse under flyturen vejer tungt. Vi kan jo ikke lave stillekupéer,” siger pressechef hos SAS i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, til Ritzau.

I USA er modstanden mod mobiltelefonsnak under flyvninger stor, skriver Reuters. 77 medlemmer fra begge partier i Repræsentanternes Hus har netop opfordret USA’s modstykke til EASA, Federal Communications Commission, til ikke at ophæve forbuddet mod at bruge mobiltelefoner til at tale under flyvninger. Mobiltelefonsnak på fly ses af lovgiverne som endnu et område, der kan udløse passager-vrede.

Også USA’s fagforening for kabineansatte, Association of Flight Attendants, med 60.000 medlemmer hos 19 flyselskaber, er i mod muligheden.

(foto er fra: http://www.japanexperterna.se)

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.