Oktober-rekord for danske hoteller

Jens Zimmer Christensen.

Jens Zimmer Christensen.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at turister overnattede 1,2 millioner gange på danske hoteller i oktober. Det er rekord.

Sammenlignet med oktober i fjor steg antal overnatninger med 22.000 – en vækst på 1,8%.

Væksten skyldes alene danske turisters øgede interesse. De udenlandske overnatninger er nemlig faldet med 0,1%, hvilket især skyldes tab på de største udenlandske markeder, Skandinavien og Storbritannien.

Antallet af svenske overnatninger faldt med 12,5%, de britiske faldt med 10,5% og de norske med 3,4%. Denne tilbagegang opvejes af vækst fra Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Italien og USA.

Region Nordjylland og Hovedstaden er de eneste med færre udenlandske overnatninger: ”En del af forklaringen på udviklingen i København er, at oktober var præget af flere store kongresser. Det har til en vis grad fået turisterne fra nærmarkederne til at vælge andre destinationer eller flytte deres ferie”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta. Lave kurser på svenske kroner og britiske pund kan have påvirket udviklingen.

Region Midtjylland, Sjælland og Syddanmark havde fremgang på næsten 4%. Nordjylland gik frem med 2,1%, mens Hovedstaden kun voksede med 0,5%. Det sidste skyldes, at forretningsturister ofte overnatter alene på dobbeltværelser. Antallet af solgte værelser i hovedstaden steg da også med 4,1%.

De danske vandrerhjem havde en fremgang på 13,4%. En del af fremgangen kan skyldes en teknisk ændring i Danmarks Statistik, men direktør i Danhostel, Ole Andersen, siger, at hans medlemmer i oktober havde en fremgang på 17,4% og forventer at kæden slutter med et årsresultat på over 10% i fremgang.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.