Oman Air får sin første Dreamliner

oman air boeing b787 fly dreamlinerFLYSELSKABER: Også andre mellemøstlige flyselskaber end de tre store får nye fly i disse år. Oman Air har fået den første af seks bestilte Boeing B787 Dreamliners.

Med sine Dreamliners vil Oman Air gøre sig større på nuværende og eksisterende ruter, bl.a. skal typen bruges på ruterne til Europa og naboerne i Saudi-Arabien.

Boeing har i 15 år samarbejdet med Oman Air; hidtil har selskabet kun haft Boeing 737. Udover Boeing-fly har Oman Air også seks nye Airbus A330-300 og fire nye A330-200. Og flyselskabets koncernchef, Paul Gregorowich, har i øvrigt tidligere nordisk chef for KLM.

Boeing har i dag otte kunder i Mellemøsten med B787 Dreamliners i sin flåde – og endnu ikke leverede bestillinger på 140.

Blandt disse selskaber er Qatar Airways, der bruger typen på sin daglige rute til Københavns Lufthavn – Qatar Airways udgør sammen med Emirates og Etihad de såkaldte ”tre store” flyselskaber i Mellemøsten.

Premiereflyvningen med Oman Airs første Dreamliner var en indenrigstur på halvanden time fra hovedstaden Muscat til Salalah.

Oman Airs Dreamliners har selskabets nye Business og Economy Class. På business class har selskabet 18 sæder, alle med direkte adgang til midtergangene fra stolene, der kan laves om til fladsenge. På Economy Class er der 249 sæder i en 3-3-3 konfiguration.