Online-rejsebureau taber principsag

first-hotelHOTELLER: Online-rejsebureauer overtræder loven, når de stiller krav til hotellerne om, hvilke priser de må tage for deres hotelværelser. Det siger ny tysk landsretsdom. I Danmark er de største såkaldte OTA-bureauer Booking.com og Hotels.com

Ifølge den nye dom sætter onlinerejsebureauer den frie konkurrence ud af spil, fordi de kræver, at hotellerne undlader at sælge deres værelser billigere ad andre kanaler. Det er i strid med både tysk og europæisk konkurrencelovgivning, mener landsretten.

Afgørelsen faldt i en sag, der involverer online-bureauet HRS, som er blandt de store OTA’er på det tyske marked. Men alle de store bureauer på det europæiske marked kører med samme praksis, herunder Booking.com og Hotels.com, de største online-bureauer i Danmark.

Horesta forventer, at dommen vil få andre end HRS til at rette ind. Horestas formand, Jens Zimmer Christensen, siger: ”Der er sendt et tydeligt signal til OTA’erne på det europæiske marked med denne dom. Det er vores forventning, at den vil få de øvrige bureauer i Tyskland og resten af EU til at rette ind.”

De europæiske konkurrencemyndigheder har afventet en dom ved en national domstol, før de ville gå ind i sagen.

”Med denne dom afsagt i et af de helt store medlemslande, er der lagt en klar linje. Derfor vil vi nu via vores europæiske organisation, HOTREC, opfordre de europæiske konkurrencemyndigheder til at tage sagen op på EU-plan, så vi kan få ens retningslinjer i alle medlemslande,” siger Jens Zimmer Christensen.