Oplev den hemmelige undergrund, kejserlige bade, samtidskunst og UNESCOs humlelandskab Žatec – træd ind i Tjekkiet.

SPONSORERET INDHOLD: Tjekkiets mysterier kommer til udtryk ved at dykke ned i historien i Karlovy Vary, Žatec og Brno for at senere dukke op igen i den moderne kunstscene i Ostrava. Den revitalisering, Tjekkiet gennemgår, har ikke kun bevaret arkitektoniske perler, men har også givet tjekkerne en stærk følelse af en national identitet som et land i Centraleuropa.

Den næststørste tjekkiske by gemmer på mange mysterier

Historierne om Brno-undergrunden kunne fylde en hel bog… Hvad skete der inde i den legendariske Špilberk-bakke, hvor også nazisterne opererede? Hvorfor blev de snoede gyder i den mystiske undergrund under hovedtorvet skabt? Du kan nu få en oplevelse som fra en anden verden af forsvundne civilisationer eller computerspil i fire offentligt tilgængelige murstensvandtanke.

Tæt på selve centrum af Brno, begravet under Žlutý kopecs græsklædte bredder, åbnede det første ud af fire unikke vandreservoirer fra begyndelsen af det 19. og 20. århundrede i sommeren 2020. Murstenene til byggeriet blev lavet her i Brno, og strukturen blev opført uden brug af stål, træ eller armeret beton, hvilket betød, at der blev brugt forskellige typer buer, som i dag giver os det slående indtryk af en underjordisk labyrint. Et attraktivt og unikt område, nu åbent for publikum og filmhold.

Læs mere: https://podzemibrno.cz/en/places/underground-reservoirs-in-zluty-kopec/

Guldalderens juvel i Karlovy Vary

Karlovy Vary Spa, med sine historiske kilder og arkitektoniske arv, blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2021. Et af de vigtigste monumenter i byen og Karlovy Vary-regionen – de kejserlige bade – åbnede første gang for offentligheden den 5. maj 1895.

På det tidspunkt var det et stort, repræsentativt kurbad med de mest moderne faciliteter i det østrig-ungarske imperium, som tjente den voksende popularitet af mosebehandlinger for kurgæster. Efter renovering blev bygningen genåbnet for offentligheden i år. I løbet af en times rundvisning vil gæsterne lære om den originale teknologi til spaens drift, udforske de historiske venteværelser, hvilerum og den luksuriøse Zander Hall, som blev brugt til svensk gymnastik og opkaldt efter den svenske læge Gustav Zander.

Nyd en uforglemmelig kulturel oplevelse ved en koncert med Karlovy Vary Symphony Orchestra i den moderne koncertsal i Atrium.

Læs mere: www.cisarskelazne.cz

“Det er kongen af stammer”: Žatec-humle er på UNESCOs liste

Den nordlige by Žatec og det omkring liggende humle dyrkningslandskab er netop blevet tildelt UNESCOs verdensarvsstatus og er udnævnt som den 17. tjekkiske lokation på listen. Fordyb dig i denne fascinerende verden, hvis historie og traditioner går langt tilbage i middelalderen. Lær denne tjekkiske nationalskat at kende, uden hvilken tjekkisk øl og mange af verdens ølmærker ikke ville have haft en chance.

Dette kulturlandskab er blevet formet i århundreder af den levende tradition med at dyrke og handle med verdens mest berømte humlesort. Ejendommen omfatter særligt frugtbare humlemarker nær floden Ohře, der har været dyrket uafbrudt i hundreder af år, samt historiske landsbyer og bygninger, der bruges til humleforarbejdning. Bymæssige elementer af ejendommen omfatter middelaldercentret Žatec og dets industrielle udvidelse fra det 19. til 20. århundrede, kendt som “Prag-forstaden” (Pražské předměstí). Tilsammen illustrerer disse udviklingen af de agroindustrielle processer og det socioøkonomiske system for dyrkning, tørring, certificering og handel med humle fra senmiddelalderen til i dag.

Læs mere: https://www.zatec-and-the-landscape-of-saaz-hops.com/en/

Ostrava åbner dørene til kunsthallen PLATO

PLATO er et by kunst galleri beliggende i hjertet af Ostrava, overvejende dedikeret til moderne billedkunst. Unik i sin funktionsmåde fungerer den som en “Kunsthalle”, hvilket betyder et kunstgalleri, der ikke har en permanent samling. Denne progressive tilgang gør det muligt for PLATO at fokusere udelukkende på udstilling og promovering af de mest aktuelle og betydningsfulde værker af moderne billedkunst.

Oprindelsen af PLATO går tilbage til 2016, da byen Ostrava modigt besluttede at købe det forfaldne slagterikompleks og lancere et større renoveringsprojekt for at omdanne det til et kommunalt galleri. Denne revitalisering har ikke kun bevaret en arkitektonisk perle, men også skabt et uvurderligt rum for kunsten i Ostrava. I dag står PLATO som meget mere end et galleri. I enestående omgivelser afholdes forskellige arrangementer, herunder udstillinger, suppleret med familieprogrammer, undervisningsaktiviteter, koncerter og filmvisninger.
Plato, Janáčkova 3139/22, 702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Læs mere: https://plato-ostrava.cz/

Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.