Ordkrig om strejke-effekt

British Airways fastholder, at selskabets nødplan fungerede efter hensigten søndag, der var andendagen i den tre-dages strejke for kabinepersonalet oven i købet med ekstra fly fra Heathrow og Gatwick.

Et komplet Boeing 777 program fortsatte med at fungere fra UK til mere end 30 destinationer, mens ’adskillige’ Boeing 747 flyvninger er blevet gennemført efter en del af kabinepersonalet er kommet på arbejjde, hedder det fra BAs ledelse, som også fastholder, at charterprogrammet fungerer udmærket i sammenhæng med selskabets kortdistanceflyvninger i Heatrow og Gatwick.  

“Søndag fortsatte personalet med at komme som planlagt i henhold til nødplanen, og der har ikke været nogle sympatiaktioner i udlandet”, hedder det videre i en orientering fra flyselskabet.

Unite afviser imidlertid tallene fra flyselskabet og beretter, at 140 fly måtte blive på jorden i Heathrow og at kun ni besætninger ud af de 11.000 medlemmer dukkede op på arbejde. Ifølge Unite betyder det, at kun ni fly havde forladt Heathrow med passagerer indtil klokken 15.30 søndag, mens 49 langdistancefly var lettet som ’spøgelsesfly’ – altså uden passagerer.

Med hensyn til dagens 77 planlagte langdistanceflyvninger hævder Unite at 37 flyver tomme, mens andre 37 er klar til afgang, mens kun tre flyver som normalt.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.