Oslo Lufthavn op med 5,2%

gardermoenI alt 2.095.451 passagerer benyttede OsloLufthavn – også kendt som Gardermoen – i august 2013. Det er 5,2% flere end for et år siden.

Væksten var størst på udlandsruterne som øgede med 9% til 1.221.740 passagerer,  mens den norske indenrigstrafik steg med 0,3% til 873.711 rejsende, skriver boarding.no.

Trondheimruten er fortsat den største med142.467 passagerer – en vækst på 3,5%. Ruterne til London havde en vækst på 16% til 80.236 passagerer. Efter at Norwegian øgede til tre daglige afgange til Gatwick er antallet af rejsende til Londons næststørste lufthavn øget betydeligt.

”At væksten til London er så stor kan betyde, at mange valgte at holde sig hjemme under London-OL i fjor og selvfølgelig at antallet af daglige afgange er steget”, siger adm. direktør ved Oslo Lufthavn, Nic Nilsen.

”Det er meget positivt at Norwegians ruter til Bangkok og New York er blevet taget så godt imod af passagererne. Med stadig flere ruter til Nordamerika og Asien får de rejsende et bedre udbud og kan nå flere spændende destinationer direkte fra Oslo”, slutter Nic. Nilsen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.