På jagt efter flere hoteller i Danmark

HOTELLER: Danske og udenlandske hoteloperatører vil købe eksisterende hoteller eller ejendomme, der kan omdannes til hoteller i Storkøbenhavn og 20 byer uden for København. Der er dog en række krav til kommende hotelbygninger.

”Jeg ved ikke, hvem der står bag købstilbuddene. Det er kendt, at den franske hotelkæde Accor vil tilbage til København. Det københavnske hotelmarked er i denne tid som honning for en bi. Omvendt er det svært at få økonomi i et hotel i København med under 150 værelser.”

Det siger ekspert, der selv står bag flere danske hoteller, til standby.dk

De omtalte købstilbud blev forleden sendt via mail, som standby.dk er i besiddelse af, fra Finn Bennetzen, der har firmaet Your Property Expert and Your Hotel Expert.

Selv siger Finn Bennetzen til standby.dk: ”De interesserede hoteloperatører er fire-fem danske og nordiske, nogle af dem har allerede hoteller i Danmark, andre vil gerne ind på det danske marked.”

Finn Bennetzen ønskede af fortrolighedshensyn ikke at give flere oplysninger om de potentielle købere.

Men i mailen fra hans firma står bl.a.: ”På foranledning af særdeles seriøse og økonomisk velfunderede hoteloperatører, som er i markedet for køb af mindre og mellemstore hoteller for egen drift, tillader vi os hermed at forespørge, om I overvejer et salg – eller har kendskab til ejere af hoteller/hotelegnede bygninger, der kunne have interesse i at sælge.”

Mailen siger, at interessen fra de mulige købere gælder såvel garni-hoteller (der kun serverer morgenmad, red) samt selskabs- og konferencehoteller i og omkring Storkøbenhavn samt disse byer udenfor København, nævnt alfabetisk: Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Helsingør, Herning, Holbæk, Holstebro, Horsens, Kolding, Korsør, Køge, Næstved, Odense, Roskilde, Silkeborg, Vejle, Viborg, Aabenraa og Aalborg.

Kun hoteller med køber i driften har interesse

Hoteloperatørerne er på udkig efter ‘eksisterende hotel eller bygning der er velegnet for ombygning til hotel med 50-200 værelser. Selskabs- og konferencefaciliteter er ikke et must, men gerne plads til op mod 600 deltagere. Nuværende driftsresultater er ikke afgørende’.

Det understreges, at alene hoteller hvor køber kan indtræde i driften har interesse.