Panik omkring mindre USA-flyruter

Nervøsiteten for at flyve med små regionale fly spreder sig som en steppebrand i USA, efter at der nu for alvor er sået tvivl om hvorvidt det er”andenklasses” piloter, der flyver disse fly. Det, der har affødt dramatikken er, at Ketty Higgins fra National Tranportation Safety Board, under en høring i Kongressen i Washington, sagde at ”det centrale er om der er to slags standarder, en for de der flyver de store maskiner og en for de der flyver shuttle mellem små byer og ind til hubs”. Det hele er affødt af det fly fra Pinnacle Airlines, der for et par måneder forulykkede med masser af is på vingerne i Buffalo i staten New York og dræbte samtlige 50 ombordværende.

 

Myndighederne har ladet antyde at opførslen i cockpittet var under al kritik. Blandt andet var der unødvendig sniksnak og så havde kaptajnen to gange i jobansøgninger ”glemt” at nævne, at han var dumpet til fly-check. Den endelige undersøgelse er endnu ikke offentliggjort.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.