Partnerskab mellem Airbus og Bombardier CSeries

Bombardier CS300.

Airbus SE og Bombardier Inc. bliver partnere i CSeries programmet. Ifølge en dugfrisk aftale vil Airbus støtte med indkøb, salg og markedsføring for CSeries Aircraft Limited Partnership (CSALP), den enhed, som producerer og sælger CSeries flyene.

Airbus vil overtage 50,01% af aktierne i CSALP, mens Bombardier og Investissement Québec (IQ) vil eje henholdsvis 31% og 19%.

CSALP’s hovedkvarter og samlefabrik forbliver i canadiske Québec. Airbus globale produktion udvides med Final Assembly Line i Canada og udvidet CSeries produktion på Airbus fabrik i Alabama, USA.

Airbus A320neo.

Fly med én midtergang står for 70% af den forventede globale vækst og med fly, der rummer 100-150 sæder komplementerer CSeries Airbus eksisterende produktrække, der primært består af fly med mellem 150 og 240 sæder

“Dette er en win-win for alle! CSeries med sit moderne design og flotte økonomi, passer fremragende ind i vores eksisterende single-aisle familie og udvider hurtigt vores produkttilbud til et hastigt voksende marked”, siger Airbus CEO Tom Enders.

“Vi er glade for at byde velkommen til Airbus i vores CSeries program”, siger Alain Bellemare, president og CEO for Bombardier Inc.  “Airbus er den perfekte partner for os. Partnerskabet vil mere end fordoble værdien af CSeries programmet og sikrer, at vores moderne fly kan nå sit fulde potentiale.”

Transaktionen er godkendt af bestyrelserne for både Airbus og Bombardier, samt af regeringen i Québec. Den endelige handel ventes at være faldet på plads i andet halvår 2018.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.