Partnerskab mellem Airbus og Bombardier CSeries

Bombardier CS300.

Airbus SE og Bombardier Inc. bliver partnere i CSeries programmet. Ifølge en dugfrisk aftale vil Airbus støtte med indkøb, salg og markedsføring for CSeries Aircraft Limited Partnership (CSALP), den enhed, som producerer og sælger CSeries flyene.

Airbus vil overtage 50,01% af aktierne i CSALP, mens Bombardier og Investissement Québec (IQ) vil eje henholdsvis 31% og 19%.

CSALP’s hovedkvarter og samlefabrik forbliver i canadiske Québec. Airbus globale produktion udvides med Final Assembly Line i Canada og udvidet CSeries produktion på Airbus fabrik i Alabama, USA.

Airbus A320neo.

Fly med én midtergang står for 70% af den forventede globale vækst og med fly, der rummer 100-150 sæder komplementerer CSeries Airbus eksisterende produktrække, der primært består af fly med mellem 150 og 240 sæder

“Dette er en win-win for alle! CSeries med sit moderne design og flotte økonomi, passer fremragende ind i vores eksisterende single-aisle familie og udvider hurtigt vores produkttilbud til et hastigt voksende marked”, siger Airbus CEO Tom Enders.

“Vi er glade for at byde velkommen til Airbus i vores CSeries program”, siger Alain Bellemare, president og CEO for Bombardier Inc.  “Airbus er den perfekte partner for os. Partnerskabet vil mere end fordoble værdien af CSeries programmet og sikrer, at vores moderne fly kan nå sit fulde potentiale.”

Transaktionen er godkendt af bestyrelserne for både Airbus og Bombardier, samt af regeringen i Québec. Den endelige handel ventes at være faldet på plads i andet halvår 2018.