Partnerskab mellem Airbus og Bombardier CSeries

Bombardier CS300.

Airbus SE og Bombardier Inc. bliver partnere i CSeries programmet. Ifølge en dugfrisk aftale vil Airbus støtte med indkøb, salg og markedsføring for CSeries Aircraft Limited Partnership (CSALP), den enhed, som producerer og sælger CSeries flyene.

Airbus vil overtage 50,01% af aktierne i CSALP, mens Bombardier og Investissement Québec (IQ) vil eje henholdsvis 31% og 19%.

CSALP’s hovedkvarter og samlefabrik forbliver i canadiske Québec. Airbus globale produktion udvides med Final Assembly Line i Canada og udvidet CSeries produktion på Airbus fabrik i Alabama, USA.

Airbus A320neo.

Fly med én midtergang står for 70% af den forventede globale vækst og med fly, der rummer 100-150 sæder komplementerer CSeries Airbus eksisterende produktrække, der primært består af fly med mellem 150 og 240 sæder

“Dette er en win-win for alle! CSeries med sit moderne design og flotte økonomi, passer fremragende ind i vores eksisterende single-aisle familie og udvider hurtigt vores produkttilbud til et hastigt voksende marked”, siger Airbus CEO Tom Enders.

“Vi er glade for at byde velkommen til Airbus i vores CSeries program”, siger Alain Bellemare, president og CEO for Bombardier Inc.  “Airbus er den perfekte partner for os. Partnerskabet vil mere end fordoble værdien af CSeries programmet og sikrer, at vores moderne fly kan nå sit fulde potentiale.”

Transaktionen er godkendt af bestyrelserne for både Airbus og Bombardier, samt af regeringen i Québec. Den endelige handel ventes at være faldet på plads i andet halvår 2018.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.