Pas på ikke at tabe flyhøjde

cph københavns lufthavn masterplanLUFTFART: ”Ingen naturlov at Københavns Lufthavn også i fremtiden skal være knudepunkt for oversøisk trafik,” skriver medlem af Borgerrepræsentationen.

Selv om Københavns Lufthavn netop har modtaget endnu et bevis på vækst ved at vinde konkurrencen om ruteudvikling, er der måske plads til endnu mere.

Et par dage inden rute-placeringen var en kendsgerning skrev Jens-Kristian Lütken, medlem for Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, bl.a. i Berlingske: ”Norwegians kommende flyrute mellem Aalborg og New York vil sende yderligere trafik til Aalborg – uden om København.

Derfor bør Københavns overborgmester Frank Jensen (S) koncentrere sig om at tiltrække flere flyruter til København i stedet for enøjet at fokusere på at holde Ryanair ude af byen.

Vi har brug for vækst og de arbejdspladser, som flytrafikken tilfører København, men skræmmekampagnen mod Ryanair er bestemt ikke noget, som tiltrækker potentielle nye selskaber til lufthavnen.

Luftfartsbranchen er under stor forandring, og det er ikke nogen naturlov, at København også fremover skal være knudepunkt for oversøiske ruter.

Derfor er det på høje tid, at vi tager os sammen i København. Ellers misser vi et kæmpevækstpotentiale på Frank Jensens regning,” hedder der i kommentaren.