Påskerejsen billigst fra Hamburg

Luftfoto 4.9.08Kortere helligdagsperiode og lokal priskrig på det nordtyske marked betyder, at påskerejserne fra Hamburg er billigere end fra danske lufthavne.

For år tilbage kunne det ofte betale sig at rejse fra Hamburg Airport. Siden er situationen forandret, efterhånden som lavprisselskaberne gjorde deres indtog i København og Billund.

Men for eksempel i påsken kan det betale sig at køre sydpå, hvis man vil finde de billigste billetter med rutefly. Årsagen er blandt andet, at easyJet den 30. marts åbner en base i Hamburg med 15 helt nye ruter.

Det har fået Lufthansas datterselskab Germanwings til at sænke billetpriserne, viser den seneste udgave af Dansk Flyprisindex.

Gennemsnittet for priserne til de 10 europæiske destinationer i Dansk Flyprisindex er 1.181 kroner fra Københavns Lufthavn med afrejse i uge 16. Fra Hamburg er gennemsnittet 1.100 kroner. Dyrest er Aarhus Lufthavn, hvor gennemsnittet er 2.521 kroner.

For eksempel tilbyder easyJet en returbillet fra Hamburg til Rom for 1.454 kr., mens den tilsvarende pris fra København og Billund er henholdsvis 1.601 kr. og 1.812 kr. med henholdsvis Lufthansa og Ryanair. Germanwings tilbyder en returbillet til Paris i påskeugen for 1.119 kr., mens prisen er 1.538 kr. med easyJet fra København og 1.625 kr. med KLM fra Billund via Amsterdam.

“Den gigantiske nordtyske priskrig kombineret med, at skærtorsdag ikke er helligdag i Tyskland, giver danske rejsende gode muligheder for at finde en billig påskerejse med ruteselskaber fra Hamburg Airport,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, som udgiver Dansk Flyprisindex.