Passagerrekord hos charterflyselskab

Primera-Air-Boeing-B737-700-charter-fly-lufthavnFLYSELSKABER: Primera Air Skandinavien starter sommersæsonen med at slå alle passagerekorder i selskabets historie. I juni fløj 134.000 rejsende med det islandske selskab med dansk driftstilladelse, 11 pct. flere end i juni sidste år – og 25 pct. flere end i juni 2012. Primera er i samme koncern som Bravo Tours.

“Primera Air åbnede i 2007 og er et mobilt flyselskab. Vi kan oprette en base, hvor vores kunder har brug for det. I 2008 besluttede vi os for kun at have en flytype, B737NG,” siger Hrafn Thorgeirsson, adm. direktør i Primera Air Skandinavien. “Vores 400 medarbejdere er årsagen til størstedelen af vores succes.”

Selskabet har i dag otte Boeing 737 New Generation, seks B737-800 og to B737-700, med base i de vigtigste byer i Skandinavien, hvorfra de betjener 68 lufthavne.

Primera Air er ejet af Primera Travel Group, som er privatejet af Andri M. Ingolfsson. Det flyver primært for familiemedlemmet Bravo Tours. Gruppen ejer bl.a. charterrejsebureauerne Solresor i Sverige og Solia i Norge samt selskaber i Finland og Island. Den havde sidste år 1,1 mio. gæster og omsatte for 600 mio. euro.

Det vil gerne hæve sin profil på det danske marked – bl.a. ved at sælge seat only-billetter til flere af destinationerne, herunder Island. Ligeledes vil Primera tiltrække ny forretning ved f.eks. at flyve de såkaldte lejlighedsflyvninger.

Selskabet har denne sommer en B737 i Billund, hvor flyet også skal betjene Island, en i København, et i Aalborg og Aarhus, to i Stockholm og Gøteborg samt et i Helsinki og Norge. Selskabet har også en større kontrakt i Frankrig på fransk indenrigs.