Passagerrekord i Aalborg Lufthavn

Aalborg-Terminal.jpgLUFTHAVNE: For første gang havde Aalborg Lufthavn sidste måned over 140.000 passagerer. Lufthavnen får til april næste år yderligere 600 gratis parkeringspladser.

September 2013 blev hidtil bedste måned i Aalborg Lufthavns historie. 146.500 passagerer fløj til og fra lufthavnen. I forhold til september 2012 er der tale om en stigning på 12,7 %.

”Det er en milepæl i lufthavnens historie, september er ikke kun den bedste måned nogensinde, det er første gang, vi er over 140.000 rejsende,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Som det har været tilfældet i mange måneder, fortsætter tendensen med kraftig vækst i udenrigstrafikken. Der var en stigning på 26 pct. i forhold til samme måned sidste år, således rejste 34.264 i september 2013 mod 27.193 i september 2012.

Chartertrafikken følger samme kurve og er steget 20,5 pct. til 26.825 passagerer mod 22.268 i september 2012.

”Som følge af den vækst, vi kommer til at opleve i 2013, planlægger yderligere 600 nye parkeringspladser, som skal stå klar til april næste år. Charteroperatørerne sætter flere sæder til salg ud af Aalborg Lufthavn og den internationale trafik vokser også, hvilket styrker vores beslutning om, at det nu igen er tid til at udvide antallet af gratis p-pladser,” siger Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken – ruten mellem Aalborg og København er Danmarks største – viste fremgang på 6 pct. i forhold til samme måned sidste år. I september 2013 rejste 85.411 på Aalborg-København, mens der i september sidste år var 80.582 passagerer. Ruten betjenes af Norwegian og SAS.

Passagerrekord i Aalborg Lufthavn

125.322 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn mod 99.660 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 25,75%.

 

”Vi er rigtig glade, særligt fordi vi kan se, at vores vækst skyldes, at vi har trukket nye passagerer til fra midt- og østjylland. Med andre ord erobrer vi markedsandele i Århus-området i øjeblikket”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

 

I februar og marts lancerede Aalborg Lufthavn en større markedsføringskampagne, netop da mange familier planlagde deres ferie. Effekten er en medvirkede faktor til rekorden. Indsatsen og virkningen er stadig mærkbar, og Aalborg Lufthavn har høje forventninger om, at effekten af kampagnen kan ses yderligere i juni og juli måned.

Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. 14.400 passagerer rejste direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i maj. Det er en fremgang på hele 67%. Indenrigstrafikken går også godt, idet 96.976 passagerer rejste mellem Aalborg og København og retur i maj mod 78.478 i maj 2009. Det er en stigning på 23,6%.

 

Chartertrafikken har ligeledes haft fremgang. 13.946 passagerer rejste på charterferie fra Aalborg i maj, hvilket svarer til en fremgang på 10,9%.

”Vores medarbejdere knokler for at følge med, og vi vil gøre alt for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Derfor glæder det mig, at vi netop har åbnet 150 nye gratis parkeringspladser og yderligere 350 åbnes i løbet af de næste 14 dage”, slutter Søren Svendsen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.