Passagersvigt rammer DFDS

Driftsresultatet var i første halvår af 2008 på 177 mio. kr. Det er 40 pct. mindre end samme periode sidste år på trods af en omsætningsvækst på 4 pct. Senioranalytiker Finn Bjarke Petersen fra Nordea Markets peger på, at det er passagerdivisionen, der har det rigtigt svært.

 

 

 

»Det skyldes to ting. For det første er det helt håbløst at vælte de stigende oliepriser over på kunderne, og det påvirker resultatet ekstremt negativt. Derudover skal man lægge mærke til, at der er tilbagegang på 3 pct. i passagertallet på Oslo-ruten, der er deres kerneforretning,« siger han.

 

 

Det betyder omstruktureringer inden for skibsdivisionen, hvor der nu også skal fyres medarbejdere. I maj nedlagde DFDS 70 stillinger på land, men det er endnu uklart, hvor mange der bliver afskediget ude på vandet.

 

Omstruktureringen har allerede i dette år kostet virksomheden 28 mio. kr., og det forventes, at de næste faser i en planlagt plan for forbedring af produktiviteten vil øge denne udgiftspost. 

 

 

 

Oliepriserne har alene betydet en meromkostning på 400 mio. kr. om året for rederiet. Koncernchefen kalder kombinationen af de tre faktorer – afmatning, omstrukturering og oliepris – for »en giftig cocktail«. Alligevel fastholder DFDS forventningen til et resultat før skat på 325-375 mio. kr. for 2008.

 

 

Forventningen blev tidligere i august nedjusteret fra 500 mio. kr., og senioranalytiker Finn Bjarke Petersen afviser ikke ?ere nedjusteringer. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.