Pendlere får prisstigninger til januar

enmandsbetjent togIfølge metroxpress bliver der tale om ganske betydelige prisstigninger for pendlerne, når det nye takstsystem for Sjælland, Lolland, Falster og Møn bliver gældende fra 15. januar.

Rejsende med offentlig transport kan opleve prisstigninger på op til 7.980 kroner om året, og det går især ud over borgerne på Stevns, hvor V-borgmester Mogens Haugaard Nielsen kalder ekstraregningen urimelig hård.

”Det vil helt sikkert få færre til at bosætte sig på Stevns og få flere til at flytte. Hvis vores borgere med velbetalte job i København flytter, vil det ikke blot medføre færre skattekroner, det vil også gå ud over uddannelsesniveauet i folkeskolen og videre op. Det vil medføre en afmatning på Stevns, som vil sætte sig spor i huspriserne”, siger han til metroxpress. Et samlet byråd vil nu rette henvendelse til transportminister Hans Christian Schmidt om sagen.

I Helsingør bliver de faste togrejsende til hovedstaden ramt af en årlig prisstigning på 1.260 kroner og pendlertalsmand Michael Randropp kalder det katastrofalt: ”Denne prisstigning kommer oven i, at priserne er steget markant generelt. Dertil kommer, at vi som pendlere har fået længere rejsetider, og ikke får det produkt, som vi er lovet. Det er en giftig cocktail, der kan få pendlere til at overveje bilen”.

Movia, der udtaler sig for det fælles samarbejde mellem busselskabet, DSB og Metroselskabet, DOT, havde i går ingen kommentar til kritikken.

Yderzonen på Stevns er det område, der får det højeste prissmæk, når muligheden for at købe pendlerkort til alle zoner forsvinder. Prisen stiger fra 1.385 kroner om måneden til 2.050 kroner. Det svarer til 7.980 kroner om året, som de rejsende, der skal fra Stevns til København, skal betale ekstra.

I slutningen af 2017 vil jyder og fynboer også få et nyt takstsystem, Takst Vest. Mens Takst Sjælland harmoniserer priserne mellem busser og tog, vil Takst Vest fortsat skelne mellem bus- og togrejser, oplyser Carsten Hyldborg Jensen, direktør for Fynbus. Omkring 80% af passagererne vil ikke opleve større ændringer, men togrejsende, der rejser regionalt, vil få prisstigninger, siger han til metroxpress.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.