Pendlere vil kompenseres for id-kontrol

id-kontrol565 danske og svenske pendlere prøver at få Sverige til at yde kompenssation for forsinkelser og ekstraudgifter. Over 100 danskere er blandt de pendlere, som kræver millionerstatning af den svenske stat.

De 565 pendlere over Øresundsbron kræver 25 millioner svenske kroner i erstatning, oplyser Per Tryding fra det sydsvenske industri- og handelskammer i Malmö.

Pendlerne kræver penge af Sveriges justitskansler, Anna Skarhed, som skal kontrollere, at svenske myndigheder overholder landets love og grundlov.

ID-kontrollen har siden januar ført til forsinkelser, flere udgifter og i nogle tilfælde er der tale om et decideret løntab, fordi pendlerne har været tvunget til at sige deres job i Danmark op. Andre kræver erstatning for at have været nødt til at købe en bil.

Sverige nøjes ikke med at tage stikprøver som den danske grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, men kræver også, at DSB og andre trafikselskaber tjekker passagerernes pas eller anden personlig legitimation, påpeger Per Tryding.

”Det er i strid med Schengen, Europakonventionen og vor regeringsform. Desuden er det i praksis utroligt besværlig for pendlerne. Det er det, som klagen til justitskansleren handler om, ikke grænsekontrollen”, siger Per Tryding.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.