Penge at spare med bil på sommerferie?

Beregningerne er lavet på baggrund af de variable udgifter og tager ikke højde for faste bilomkostninger så som billån, grøn ejerafgift og forsikring. Tiden er den rene rejsetid eksklusiv spisetid, hviletid og lignende. Antal kilometer er tur/retur. Foto: FDM/Frederik Valmin.

Beregningerne er lavet på baggrund af de variable udgifter og tager ikke højde for faste bilomkostninger så som billån, grøn ejerafgift og forsikring. Tiden er den rene rejsetid eksklusiv spisetid, hviletid og lignende. Antal kilometer er tur/retur. Foto: FDM/Frederik Valmin.

For at hjælpe rejsende med et realistisk budget har FDMs forbrugerøkonom beregnet omkostningerne ved at køre selv og sammenlignet med priser fra FDM travel, der viser, hvad det koster at flyve.

Udregningerne tager udgangspunkt i en familie med to voksne og to børn på ni og 11 år og fem sydeuropæiske destinationer.

”Hvis man tager udgangspunkt i kør-selv-omkostninger som benzin, vejafgifter og slid på bilen, og sammenligner med flypriserne, så er bilen den billigste løsning. I den periode, vi har undersøgt, kan man spare op mod 12.000 kroner, hvis man vil til den franske Riviera og op mod 5.000 kroner til Gardasøen,” siger Allan Skytte Christensen forbrugerøkonom i FDM.

Man skal også regne med, at det tager længere tid at køre til destinationerne, end at flyve, understreger han. På den korteste af de fem ture, han har undersøgt, vil man bruge en dag af ferien på at køre, og på den længste vil man bruge knap to. Her lyder rådet, at man gør køreturen til en del af ferieoplevelsen.

”Vi anbefaler, at man holder rigeligt med pauser og overnatninger undervejs, så man oplever de lande, der ellers bruges som transit. Hvis man booker et par overnatninger undervejs, kan man faktisk komme hjem og have set tre eller fire forskellige lande i stedet for et,” siger salgs- og indkøbschef i FDM travel, Jesper Ewald.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.