Penge at spare ved flyskifte

Den korteste vej er den direkte rute, men det er ofte også den dyreste vej. Der er nemlig op til 40% at spare

på interkontinentale flyrejser, hvis man vælger at mellemlande undervejs frem for at flyve direkte. Det viser seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk.

 

De interkontinentale flypriser er steget gennemsnitligt 15% de seneste 12 måneder. Det viser Dansk Flyprisindex, der hver måned tjekker flypriserne på 10 udvalgte europæiske og interkontinentale destinationer. For eksempel:

 

Spar 3.440 kr. (41%) på en returflyvning fra København til Bangkok. Billigste mulighed fra København til Bangkok er Swiss via Zürich. Her skal der betales 4.888 kr. for en returbillet. Flyver man direkte med Thai Airways eller SAS, skal der betales henholdsvis 5.664 kr. og 8.328 kr. for en returbillet. Det betyder en besparelse på 3.440 kr. eller 41% mellem billigste mulighed med mellemlanding – og den dyreste direkte rute, som i dette tilfælde er SAS.

 

Spar 1.790 kr. (38%) på en returflyvning fra København til New York. Her er Iceland Express billigste mulighed med mellemlanding i Keflavik i Island. Her koster en returbillet 2.910 kr., mens der skal betales 4.700 kr. for en returbillet med SAS, hvis man ønsker at flyve direkte. Der kan også flyves direkte mellem København og New York med de to amerikanske flyselskaber Continental og Delta. Her vil priserne være henholdsvis 3.962 kr. og 4.622. Så i dette tilfælde vil der være en besparelse på 1.790 kr. svarende til 38% ved at vælge billigste rute med mellemlanding frem for den dyreste direkte rute.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.