Peru byder på gammelt og nyt

Fra Perus workshop i København ses fra venstre Annette Ramirez og Rosana Guines fra Promotion Peru samt Paul Riddez, direktør for Aviareps i Stockholm, ansvarlig for den nordiske workshop.

Peru Tourism er blevet opmærksom på Skandinavien som et marked for flere turister til landet. Peru havde denne uge workshops for rejsebranchen i København, Stockholm og Oslo.

I bestræbelserne fra at trække flere skandinaviske turister til det sydamerikanske land, var en delegation fra Peru i denne uge på rundrejse i Skandinavien. I workshoppen i København deltog 46 repræsentanter fra rejsebranchen og pressen, I Sverige 68 og i Norge 25.

De fremmødte fik en spændende introduktion af landet, der i sin nordlige del rummer attraktioner helt tilbage til 5.000 år fra før vor tidsregning. Landet var i en periode hjemstedet for inkaerne, hvis rige blev grundlagt i 1100- tallet i det peruvianske højland med Cuzzo som hovedstad. Den sidste inka-kejser blev dræbt af europæerne i 1533. I Peru har stadig stor fokus på den utrolige arkitektur og rigdom, inkariget besad.

Amazonfloden udspringer i Peru, der også har verdens højest beliggende sø, Titicaca, 3.800 meter over havet.

Landet har 29 millioner indbyggere, 80 procent er spansktalende. Hovedstaden er Lima, der blev grundlagt i 1535 og i dag har over syv mio. indbyggere.

Det chilenske flyselskab LAN flyver fra Europa til Peru fra deres hubs i Madrid og Frankfurt.

Repræsentanterne fra Peru understregede på workshoppen, at landets turister oplever et spændende land med en imponerende kultur, rige muligheder for aktiv ferie, spændende lokale menuer, næsten 3.000 aktiviteter og festivaler i årets løb samt farverige og attraktive håndarbejder.