Peru viser flaget i Norden

Perus nationale turistråd, PROMPERU, indgår aftale om markedsføring i Norden med det danske PR- og marketingbureau Atlantic Link.

Sydamerikas tredjestørste land vil have flere nordiske turister og har derfor hyret Atlantic Link til at repræsentere Peru i Skandinavien og Finland.

Karin Gert Nielsen, direktør i Atlantic Link, ser et stort potentiale i Peru som feriemål. ”Peru er forholdsvis uopdaget af nordiske turister, men interessen for Sydamerika er stigende og nye, autentiske destinationer, hvor naboen ikke har været, er hotte”, siger hun.

Perus mest berømte turistattraktion er Machu Picchu, en velbevaret inka-by på en bjergkam i 2.430 meters højde. Landets kulturhistorie går over 5.000 år tilbage, det ses for eksempel ved Caral, en af kontinentets ældste byer, og i den gigantiske ler-by Chan Chan nær Trujillo i det nordlige Peru.

Ud over de arkæologiske seværdigheder er Peru også et eldorado for de naturinteresserede. Amazonfloden har sit udspring i Peru, og i den peruvianske Amazonas-regnskov lever flere tusinde fugle- og dyrearter.

”Peru har alt fra sneklædte Andesbjerge til tropiske regnskove, kolonihistorie, ørkener og sandstrande. Naturen og dyrelivet er unikke, det samme er sporene efter de ældgamle civilisationer. 11 peruvianske seværdigheder optræder på UNESCO’s verdensarvsliste,” siger Karin Gert Nielsen.

Med den nye kunde betjener Atlantic Links ni medarbejdere nu 19 kunder.