Skt. Petri åbnede i 2003 som Københavns nye luksushotel, hvor det opererer på et fire-fem stjernet niveau. Nu er det blevet solgt til investeringsselskabet Starwood Capital Group. PR-foto.

Petter Stordalen sælger dansk luksushotel

For et ikke officielt oplyst beløb har det amerikanske investeringsselskab Starwood Capital Group købt Skt. Petri-hotellet i København af Petter Stordalens ejendomsdivision Strawberry Forever.

Købet af bygningen med Skt. Petri-hotellet, som eksperter overfor STANDBY.DK vurderer har en værdi på mellem 750 millioner kroner og én milliard kroner, er Starwood Capital’s første investering i fast ejendom i Danmark. Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv er salgsprisen 1,5 milliarder norske kroner, en milliard danske kroner.

Skt. Petri har 288 værelser og suiter. Petter Stordalens økonomisk trængte hotelkæde, Nordic Choice Hotels, skal fortsat drive Skt. Petri-hotellet. Starwood Capital arbejder med planer om en videreudvikling af hotellet.

Starwood Capital og Strawberry Forever oplyser i pressemeddelelse, at de vil fortsætte samarbejdet om investeringer på det nordiske marked.

Timothy Abram, vicepræsident i Starwood Capital, siger i pressemeddelelsen: ”Vi er glade for at kunne bekræfte købet af Skt. Petri, Starwood’s første køb af fast ejendom i Danmark – og vi ser frem til at præsentere vores planer med hotellet. Ligeledes ser vi frem til et fortsat godt samarbejde med Petter Stordalen på det nordiske marked.”

Mange muligheder i kølvandet på coronakrisen
Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels og Strawberry Forever, siger i pressemeddelelsen: ”Dette salg er begyndelsen på et samarbejde mellem Strawberry og Starwood Capital, verdens største investor i hotelejendomme. I en tid efter coronakrisen ser vi mange muligheder mens hospitality-branchen igen kommer på fode.”

STANDBY.DK har prøvet at få yderligere kommentarer fra Nordic Choice Hotels.

Har brug for pengene
Skt. Petri åbnede i 2003 som Københavns nye luksushotel, hvor det opererer på et fire-fem stjernet niveau.

Pengene fra salget af hotelbygningen har Petter Stordalen brug for, da også Nordic Choice Hotels er hårdt presset af coronakrisen. Foreløbig har Petter Stordalen og hans hotelkoncern en gæld på skønsmæssigt 11 milliarder norske kroner og bruger cirka 250 millioner kroner om måneden til at holde sine øvrige hoteller i drift. Strawberry har allerede frasolgt andre hotelejendomme i Norge og Sverige.

Også den anden københavnske hotelbygning, der ejes af Petter Stordalen, Comfort Hotel Vesterbro med 400 værelser på Vesterbrogade, er ifølge STANDBY.DKs oplysninger til salg.

Nordic Choice Hotels driver i Danmark også Københavns nyeste luksushotel, Villa Copenhagen, men ejer ikke bygningen. Til marts åbner Comfort Hotel Copenhagen Airport under Nordic Choice Hotels, men denne bygning ejes af Københavns Lufthavn.

Relaterede artikler:

Investeringsselskab mulig køber af københavnsk hotelbygning

Global hotelkoncern: Vi skal til Danmark

Dansk luksushotel henter ny direktør hos konkurrent

2021 bliver et blodbad i hotelbranchen

”Coronakrisen er kun et lille dyk – på den lange bane”