PFA dropper Ryanair-aktier

FILE IRELAND RYANAIR EARNINGS”Vi har solgt alle vores aktier i selskabet inden for den seneste måned. Det er en bevidst beslutning om, at vi ikke længere ønsker at være aktionærer i Ryanair”, siger Henrik Nøhr Poulsen, direktør med ansvar for aktier i PFA.

Det er en udløber af den virak, der har været omkring Ryanair i Danmark det seneste år. Her kom selskabet i clinch med de danske fagforeninger, der truede med blokade. I stedet for at få en aftale med fagforeningerne valgte Ryanair at trække sig fra Billund Lufthavn og ikke have fly stationeret i Danmark, skriver avisen.dk.

”Vi har med bekymring fulgt debatten omkring selskabet. Ikke mindst selvfølgelig arbejdsforholdene for selskabets ansatte og den sag, der var i Arbejdsretten, siger Henrik Nøhr Poulsen.

Aktierne i det irske lavprisflyselskab har ellers været en god investering. Men af etiske årsager er de altså blevet fravalgt af PFA. ”Kursen og investeringen har ikke været en del af vores overvejelse. Vi har solgt af etiske grunde, deriblandt Ryanairs manglende evne og vilje til at tilpasse sig lokale forhold”, fortæller direktøren.

PFA havde aktier for 15-20 millioner kroner i Ryanair. Tidligere forlod ATP Ryanairs investorbase, ligesom PensionDanmark og Industriens Pension har sagt farvel til deres Ryanair-aktier.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.