PFA dropper Ryanair-aktier

FILE IRELAND RYANAIR EARNINGS”Vi har solgt alle vores aktier i selskabet inden for den seneste måned. Det er en bevidst beslutning om, at vi ikke længere ønsker at være aktionærer i Ryanair”, siger Henrik Nøhr Poulsen, direktør med ansvar for aktier i PFA.

Det er en udløber af den virak, der har været omkring Ryanair i Danmark det seneste år. Her kom selskabet i clinch med de danske fagforeninger, der truede med blokade. I stedet for at få en aftale med fagforeningerne valgte Ryanair at trække sig fra Billund Lufthavn og ikke have fly stationeret i Danmark, skriver avisen.dk.

”Vi har med bekymring fulgt debatten omkring selskabet. Ikke mindst selvfølgelig arbejdsforholdene for selskabets ansatte og den sag, der var i Arbejdsretten, siger Henrik Nøhr Poulsen.

Aktierne i det irske lavprisflyselskab har ellers været en god investering. Men af etiske årsager er de altså blevet fravalgt af PFA. ”Kursen og investeringen har ikke været en del af vores overvejelse. Vi har solgt af etiske grunde, deriblandt Ryanairs manglende evne og vilje til at tilpasse sig lokale forhold”, fortæller direktøren.

PFA havde aktier for 15-20 millioner kroner i Ryanair. Tidligere forlod ATP Ryanairs investorbase, ligesom PensionDanmark og Industriens Pension har sagt farvel til deres Ryanair-aktier.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.