Pilotstrejke truer Air France

2019/08/defaultmain.jpgAir France B747FLYSELSKABER: Fagforeningen SNPL, der repræsenterer hovedparten af Air Frances piloter, opfordrer medlemmerne til strejke fra på mandag og en uge frem. SNPL er uenig med selskabet om strategi mod lavprisselskaberne. Air France åbner for gratis ombookninger.

Air Frances piloter er utilfreds med ikke at være inddraget i drøftelserne om reorganisering af selskabet, hvor Air France undersøger muligheder for at blive mere konkurrencedygtig på flyvninger i Europa. Her er også det store Skyteam-medlem presset af lavprisselskaberne.

De seneste år, skriver det franske nyhedsbureau AFP, har Air France-KLM styrket sine lavprisselskaber, Transavia og Hop Airlines, for at vinde passagerer tilbage fra konkurrenter som Ryanair og Easyjet.

Der er uenighed i Air France KLM-gruppen om, hvilke af gruppens flyselskaber – og hvilke piloter – der skal bruges på de europæiske ruter. Fagforeningerne frygter, at nogle ruter nedlægges.

“Truslen mod vores arbejdspladser er alvorlig,” siger formanden for fagforeningen SNPL, Syndicat National des Pilotes de Ligne, Jean-Louis Barber, til AFP.

I et brev til de ansatte skrev Air France forleden, at den nye strategi præsenteres i dag, 11. september. Air France tilføjede, at der ikke vil ske overførsel af ansatte eller fly mellem flyselskaberne i gruppen.

På sin hjemmeside skriver Air France, at selv om forhandlingerne med fagforeningerne ikke er afsluttet, giver flyselskabet passagerer mulighed for uden omkostning at udsætte deres rejse i den varslede strejkeperiode fra 15. september og en uge frem.

Air Frances salgskontorer vil informere rejsende om ændringer i forhold til deres booking, skriver Air France og tilføjer, at forhandlingerne med fagforeningerne fortsætter i håbet om at undgå en strejke.

Air France tilbyder også rejsende i den mulige strejke-periode en voucher gældende et år frem.