Plan om nyt flyselskab i Aarhus Lufthavn

Aarhus-Tirstrup.jpgFLYSELSKABER: Et nyt selskab vil lade Aarhus Lufthavn være hjemsted for seks fly til persontrafik og fragt.

Om alt går vel, er nyt luftfartsselskab på vej til Aarhus Lufthavn med forventet start 1. januar. Det siger erhvervsmanden Jens Blauenschild, udset til at være bestyrelsesformand for holdingselskabet, som ejer de seks fly, Northern Star Aviation lader registrere i Aarhus Lufthavn.

En udenlandsk kapitalfond med hjemsted i London skal sikre den planlagte investering, som ifølge Jens Blauenschild er på et ”betydeligt trecifret millionbeløb”.

”Vi er meget langt med vores forhandlinger med kapitalfonden, og det er min overbevisning, at Northern Star Aviation starter op i Aarhus Lufthavn i det nye år,” siger han.

Northern Star Aviation vil i de kommende måneder erhverve seks fly til persontransport, primært indenfor charter, og fragtflyvninger.

”Vores forretningsområder bliver charterflyvninger med 50 personers fly, ambulanceflyvning, evakueringsflyvninger – og fragtflyvninger,” siger Jens Blauenschild.

Northern Star Aviation forventer at købe tre Bombardier Regional Jet-maskiner med fleksible kabiner med plads til 50 passagerer, og tre Boeing 757, som er et fragt/kombifly, der bliver indrettet til både fragt og persontrafik.

Lufthavnsdirektør Peter J. Høgsberg bekræfter, at han er i dialog med folkene bag Northern Star Aviation om, at deres fly får hjemsted i Aarhus Lufthavn.

”Det er lige vand på vores mølle,” siger Peter J. Høgsberg til lokalavisen.dk