Politisk flertal vil bremse DSBs prisstigninger

dsbFra 17. januar skal det være dyrere at køre med DSB, men det vil et flertal i Folketinget bestående af DF, S og SF ifølge Jyllands-Posten ændre.

Dansk Folkeparti opfordrer direkte transportminister Hans Christian Schmidt til at få DSB til at droppe prisstigningerne: ”Vi mener ikke, at tiden er inde til takststigning. Den kollektive trafik er dyr nok i forvejen”, siger transportordfører Kim Christiansen til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, frygter, at stigende billetpriser får færre til at køre kollektivt: ”Det er problematisk, at billetterne stiger igen, for det betyder, at færre vil tage toget. Og vi ønsker, at flere tager den kollektive trafik. Ikke færre”.

Gennemsnits priserne for togbilletter stiger med 2,4%, men pendlerne bliver hårdere ramt, da taksten for at rejse med pendlerkort med 4,9%, mens rejsekortet stiger 3,0% i snit.

Prisstigningerne kommer efter et halvår med den laveste inflation i fire et halvt år, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Transportminister Hans Christian Schmidt skriver i en mail til Jyllands-Posten, at han er klar til at drøfte sagen med partierne.