Portugal har fremgang på det danske marked

portugalRyanair er stoppet med at flyve mellem Billund og Faro og easyJet flyver ikke længere mellem København og Lissabon. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at antallet af danske overnatninger i Portugal er steget.

Der er tale om stigning både fra 2013 til 2014 og i de første fem måneder af 2015. Fra Danmark steg antallet af overnatninger med 2,9% fra 2013 til 2014, og yderligere med 3,1% i de første fem måneder af 2015.

Fra de nordiske lande som helhed, steg trafikken med 2,1% fra 2013 til 2014, mens der er et fald på 1,6% fra januar til maj 2015. Samlet set er Norden Portugals 5. største marked efter UK, Tyskland, Frankrig og Spanien.

Det bemærkes, at markedet for udlejning af private villaer og huse er kraftigt stigende. Den type overnatning tæller ikke i statistikkerne, ligesom camping, hostels og mindre hoteller og pensionater heller ikke regnes med.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.