Positiv sensommer for Tivoli

tivoli halloween”Vi havde en lidt hård sommer, hvilket man kan se i halvårsrapporten, men den gode sensommer har hjulpet. Jeg også tilfreds med, at de effektiviseringer, som vi hele tiden kører, fungerer fint”, siger økonomidirektør Andreas Morthorst til Ritzau Finans.

Resultatet efter skat viser fra 1. januar til 30. september en fremgang til 26,1 millioner kroner fra 19,4 millioner i samme periode sidste år.

Trods løftet af bundlinjen fastholder Tivoli sine forventninger om en omsætning på 900 millioner kroner og et resultat før skat på niveauet 60-70 millioner.

”Der skal ikke ret meget til, for at vejret indvirker negativt. I andet kvartal var vi noget bagud i forhold til sidste år på grund af vejret, og nu er vi så foran. Derfor er vi forsigtige”, forklarer Andreas Morthorst.

Desuden er det i år en såkaldt arbejdsgiverjul. Julen ligger set med Tivolis øjne ikke så favorabelt som sidste år, hvor der var mange fridage.

Set over årets første ni måneder har byggeriet af Tivoli Hjørnet trukket Tivolis omsætning ned med 10% til 613,5 millioner kroner fra 641,8 millioner sidste år. Her er man nu i gang med at støbe kælderen. Forventningen er, at Hjørnet vil stå klart i slutningen af næste år. Dermed det også trække Tivolis omsætning ned i de kommende kvartaler, forudser økonomidirektøren.