Positiv start for SAS vinterprogram

sasI november rejste 2,4 millioner med SAS, en vækst på over 160.000 passagerer sammenlignet med sidste år.

SAS samlede kabinefaktor forbedredes samtidig med 4,2 procentpoint til 74,5%, hvilket er den højeste kabinefaktor nogensinde for en november.

SAS samlede trafik steg med 16,7% i november. Væksten var størst på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 29,4%. På de internationale ruter i Skandinavien og Europa steg trafikken med 13,6%, hvor leisure ruterne havde den største vækst. SAS indenrigsruter havde en trafikvækst på 3,5%.

”Det er glædeligt at se, at vores vinterprogram har fået en positiv start, og at flere end nogensinde tidligere har valgt at rejse med SAS i november. Det er også tydeligt, at rejserne frem for alt øges i de mere prisfølsomme kundesegmenter. Det viser, at det er yderst vigtigt at fortsætte med at effektivisere virksomheden, så vi kan satse på de markeder, hvor vi ser størst vækst”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Yielden – passagerindtægter divideret med betalte passagerkilometer, RPK, eksklusiv charter – faldt 6% og PASK – passagerindtægter divideret med udbudte sædekilometer, ASK, eksklusiv charter – var uforandret i november i forhold til sidste år.

Den underliggende yield er fortsat kraftigt negativ, som en direkte konsekvens af flyskatten på rejser i Norge. Forslaget om at indføre en ny flyskat i Sverige øger usikkerheden for flytrafikken i Sverige og forventes at få negative samfundseffekter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.