Positiv start på SAS nye Miami-ruter

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

2,8 millioner passagerer benyttede SAS i september – en vækst på knap 4% i forhold til september sidste år.

Samtidig forbedredes belægningsprocenten med 0,5 procentpoint til godt 79% – den højeste for en september.

SAS samlede trafik steg med 8,4% med størst vækst på de interkontinentale ruter til/fra Asien og USA, hvor flere passagerer end nogensinde rejste med flyselskabet i en september måned.

Den 28. september startede SAS direkte flyvninger fra Oslo og København til Miami – selskabets 11. interkontinentale destination. Ruten er blevet taget godt imod af kunderne med næsten udsolgte afgange fra Skandinavien. Også SAS indenrigsruter havde en positiv udvikling med en vækst på knap 6%.

”Det er glædeligt, at vores ekspansion på de interkontinentale ruter har fået en så positiv modtagelse. Den nye rute til Miami har fået en god respons i markedet, og vi ser frem til at byde flere passagerer velkommen ombord den kommende vinter”.

”Trafiktallene for september viser samtidig, at prispressen i markedet fortsætter, hvilket betyder, at vi må arbejde intensivt for at effektivisere vores virksomhed yderligere”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den foreløbige valutajusterede yield (passagerindtægter delt med betalte sædekilometer, RPK, bortset fra charter) faldt 8% og PASK (passagerindtægter delt med udbudte sædekilometer, ASK, bortset fra charter)  faldt 7% i september 2016, sammenlignet med september sidste år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.