Praktikpladser på hoteller og restauranter

Marianne Kragh.

Marianne Kragh.

En rapport fra Deloitte viser, at erhvervslivet burde kunne oprette 33.700 flere praktikpladser. Analysen vurderer, hvordan de nuværende praktikpladser er fordelt i forhold til virksomhedernes størrelse, økonomi, antal faglærte, brancher etc.

Men mange praktikpladser står allerede åbne og ubesatte. Derfor kunne man løse en del af problemet, hvis erhvervsskolerne var bedre til at styre deres elever i retning af de fag, hvor det er muligt at komme i praktik, påpeger Horesta.

”I store dele af landet mangler hoteller og restauranter elever. Det gælder både kokke og tjenere. Derfor har vi et stort potentiale”, siger Horestas uddannelseschef, Marianne Kragh.

”Både kokke- og tjenerfaget rummer meget faglighed og store udfordringer for de unge. Men erhvervsskolernes praktikpladscentre burde være bedre til at markedsføre uddannelserne.

Restauranterhvervet har skabt tusinder af nye arbejdspladser siden krisen, og derfor er der også gode chancer for, at en kokke- eller tjeneruddannelse fører til fast beskæftigelse”, siger Marianne Kragh.