Premiere for Norwegians langruter

A340-500I dag klokken 17.45 starter DY7001 fra Oslo Gardermoen på det ekspanderende norske flyselskabs første ruteflyvning over Atlanten til New York JFK.

Det har været et af de mest omdiskuterede lavprisprojekter fra koncernchef Bjørn Kjos hånd, som hermed sættes i gang. Projektet har været i støbeskeen i adskillige år og er mødt af betydelig skepsis – ikke mindst fra de traditionelle flyselskaber, som til at begynde med anså planerne for at være rene luftkasteller.

Det var Bjørn Kjos hensigt at gennemføre ruterne med de Boeing 787 Dreamliners, som Norwegian har købt, og som skulle være leveret, men batteriproblemerne har forsinket leverancen, så Norwegian er tvunget til at starte sit langrute-projekt med lejede Airbus A340 fra det portugisiske selskab HiFly.

Den første Dreamliner ventes nu leveret til Norwegian i løbet af juni, og skal testes på europæiske ruter, inden det indsættes på de lange ruter.

I morgen – den 31. maj – klokken 17.20 åbner Norwegian rute DY7005 fra Stockholm Arlanda til New York JFK og søndag den 2. juni åbnes ruten fra Oslo til Bangkok og herefter fra Stockholm til Bangkok.