Presset charterbranche

Ifølge Jyllands-Posten har også vinteren har været hård ved virksomhederne samtidig med at selskaberne presses af aggressive lavprisselskaber, der flyver til de mest populære rejsemål omkring Middelhavet, skriver avisen.dk.

 

Ifølge Stefan Vilner, formand for RiD og direktør i Kuoni i Danmark, har der det seneste år været betydelig overkapacitet og for mange rejser til salg, hvilket trykker priserne. Han bekræfter en faldende indtjening for Kuonis danake selskaber, Apollo og Falk Lauritsen Rejser.

 

Den negative udvikling er generel for en række af de regnskaber, Jyllands-Posten har gennemgået. Indtjeningen pr rejse falder, og i flere tilfælde er der nedgang i overskuddet på tocifrede millionbeløb. Det gælder for Spies, som i det seneste regnskab havde et overskud før skat på 32 millioner kroner, mens indtjeningen året før var på 43 millioner kroner.

 

Her siger direktør Jan Vendelbo, at det er mindre tilfredsstillende, men et udfordrende år med massiv overkapacitet og alt for mange rejser til salg. Også Bravo Tours, har tjent færre penge, hvilket også gælder mindre selskaber som Århus Charter. Til gengæld øgede Star Tour sidste år resultatet før skat.

Skrevet af Flemming Juul