Primera Air køber to Boeing 737 MAX 9 ER

Flyselskabet har købt de ekstra to fly, så selskabets ordre på nye fly stiger fra otte til 10. De to ekstra B737 MAX 9 ER leveres til selskabet i 2019.

“Som det første flyselskab i verden til at modtage Boeing 737 MAX 9 Extended Range giver os en fantastisk mulighed for at skabe ny trafik på ruter, som hidtil er blevet ’tyndt’ betjent eller meget dyre”, siger Andri Már Ingólfsson, præsident og ejer af Primera Air.

Samtidig har Primera Air lavet en aftale med Aviation Capital Group om salg og leaseback i 12 år af tre Boeing 737 MAX 9, der leveres i 2019. Værdien af de tre fly er 360 millioner dollars.

De nye fly vil bidrage til øget kapacitet på atlantruterne og vil samtidig reducere brændstofforbruget med 15% i forhold til Primera Airs nuværende flåde af 737-800 Next Generation.

Boeing 737 MAX 9 ER er udrustet med ekstra brændstoftanke og har den længste rækkevidde for fly i Boeing 737 familien med 4.000 nautiske mil.

Primera Air får flere atlantruter

Primera Air i vækst på det amerikanske marked

Primera Air åbner på USA

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.