Gruppefoto efter Primo Tours’ køb af Bravo Tours. Fra venstre Mads Bygballe Christiansen, der bliver bestyrelsesformand for og medejer af Travelheart Family, Bravo Tours’ administrerende direktør, Peder Hornshøj, hovedejer af Travelheart, Bjarke Hansen, samt Bravo Tours’ kommercielle direktør, Gitte Søndergaard. PR-foto.

Primo Tours-gruppen får fælles nyt koncernnavn

Efter Konkurrencestyrelsens grønne lys til at Primo Tours køber Bravo Tours, samles de 15 enheder i gruppen under nyt koncernnavn, Travelheart Family, der årligt har over 250.000 gæster.

Travelheart Family vil slå meget på sit danske ejerskab – gruppen kalder sig i en pressemeddelelse mandag ”den største danske-ejede rejsefamilie. Årligt rejser over 250.000 gæster med de 15 selskaber i koncernen.”

Kun Spies, der ejes af norske Petter Stordalen og to ikke-danske kapitalfonde, vil være lidt større end Travelheart Family med sine forventede 265.000 gæster i år.

Godkendelsen af Primo Tours’ køb af Bravo Tours kom sidste uge fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Primo Tours’ købspris af Bravo Tours er ikke oplyst, men rejsebrancheanalytiker Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse har tidligere anslået overfor Standby.dk, at prisen ville være omkring 300 millioner kroner.

Handlen, hvor Bravo Tours bliver fusioneret ind i Primo Tours, skaber en ny stor dansk rejsekoncern, konstaterer hovedejer af og administrerende direktør for Primo Tours-gruppen, Bjarke Hansen, og Bravo Tours’ administrerende direktør, Peder Hornshøj, i pressemeddelelsen.

Inviterede til en kop kaffe
Bjarke Hansen og Peder Hornshøj understreger, at såvel Bravo Tours som Primo Tours og de øvrige selskaber i den nye rejsefamilie Travelheart fortsætter som hidtil. ”Vi har jo kendt hinanden gennem mange år, vi har været stærke konkurrenter, men vi har altid haft respekt for hinanden,” siger den jyske duo.

Peder Hornshøj fortsætter: ”Da Bjarke til en start inviterede os på en kop kaffe, var det da heller ikke svært at tale os frem til, at det var en fantastisk ide at stå endnu stærkere sammen. Sammen vil vores to i forvejen bundsolide rejsekoncerner kunne klare sig i konkurrencen mod de store udenlandske spillere på markedet og sikre endnu flere rejsemål og hoteller til gæsterne.”

Alle selskaber i rejsefamilien fortsætter under eget navn, men bliver nu en del af Travelheart Family, det nye navn for den samlede koncern, oplyses det.

”Det er vigtigt for os, at alle bureauer og virksomheder indgår som ligeværdige dele af vores familie, hvor alle repræsenterer hvert deres og brand, men hvor vi samles under et fælles værdisæt, hvor kærligheden til at rejse er den absolutte fællesnævner. Derfor navnet Travelheart Family,” siger Bjarke Hansen, der fortsætter som koncernchef for den nye koncern.

Ny bestyrelsesformand og medejer
Første skridt på den nye rejse er, at alle i den nye Travelheart Family skal lære hinanden bedre at kende, og finde de synergier og muligheder, der skal gøre koncernen stærkere på sigt, hedder det.

Det bliver tidligere medejer af Bravo Tours, Mads Bygballe, der skal sidde for bordenden som bestyrelsesformand i Travelheart Family, og han vil også indtræde i ejerkredsen bag den nye rejsefamilie. Hvor stor hans ejerandel bliver af Travelheart Family, er endnu ikke officielt på plads. Mads Bygballe Christiansen ejer i forvejen Sunway Group med seks rejsebureauer.

Bjarke Hansen siger: ”Jeg er overbevist om, at Mads er den helt rigtige til at sikre vores vision om at være Danmarks bedste rejsekoncern – både for vores mange samarbejdspartnere, vores medarbejdere og ikke mindst for gæsterne.”

De mange selskaber i koncernen
Primo Tours-koncernen blev etableret i 2009 af direktør Bjarke Hansen. I dag består gruppen af 15 selskaber, der alle er relateret til rejsebranchen, og som fremadrettet vil være samlet under paraplynavnet Travelheart Family, hedder det i pressemeddelelsen.

Travelheart Family består af solrejsebureauerne Primo Tours, Bravo Tours, Århus Charter, SunCharter og (delvist ejede) Amisol Travel.

Derudover ejer gruppen Skinetworks, der udbyder skirejser i bureauerne Danski, Slopetrotter og Nortlander.

Et andet område er specialrejser til oversøiske destinationer via rejsebureauerne USA tours, DanExplore, Unique Travel og Top Tours.

Primo Tours-koncernen er desuden hovedaktionær i flyselskabet Airseven, og driver egne hoteller under det nye navn Heart Hotels. I selskabet Tourpaq udvikler og leverer man software-løsninger til rejsebranchen.

 

Relaterede artikler:

Godkendt fusion giver kæmpe dansk charterarrangør

Derfor skal Primo Tours have grønt lys til stort opkøb

Trecifret millionhandel kan skabe dansk rejsegigant